Road to Rotterdam 3

hardlopen

En er is weer een week voorbij! Een week waarin ik voor het eerst weer alle drie de trainingen deed :-) En nog een bonustraining op woensdagavond!

hardlopen

Maandag stond een langzame vijf kilometer op de planning. Omdat ik gelijk uit mijn werk naar de fysio moest en ik niet zo’n zin had om daarna nog te gaan rennen, besloot ik voor m’n werk te gaan. In de zomer doe ik dat ook wel eens, maar ja, dan begint het al licht te worden om zes uur… En dat was nu absoluut niet het geval. Maar goed, of je nu ’s ochtends of ’s avonds in het donker rent, dat maakt ook niet uit. Daarom stond ik om kwart over zes buiten voor mijn training. Ik was blij dat het een rustige training moest zijn, want ik moest wel even wakker worden ;-) Volgens het schema zou ik iets van 7.24 min/km moeten lopen. Dat was wel wat te langzaam van het goede, dan zou ik niet op tijd op m’n werk komen. Dus iets harder gelopen, maar met een pace van gemiddeld 6.43 min/km me best ingehouden!

hardlopen

Op woensdag mocht ik weer een ‘snelle’ training doen. Een training van 8 km met een pace van gemiddeld 5.34 – 5.51 min/km. Ik zie altijd een klein beetje op tegen de snelle trainingen, omdat ik bang ben dat ik het niet haal. Zo ook nu, zeker met de spierpijn van de krachttraining nog in mijn benen. Maar goed, het was wel heerlijk hardloopweer, dus ik had ook wel weer zin om te gaan lopen. De eerste km was het nog wat koud en ging ik super snel. Toen ik eenmaal wat ingelopen was, zakte het tempo wel wat, maar ik kon de gewenste snelheid vasthouden. Het kostte moeite, maar het lukte. De laatste 2 km kon ik zelfs weer wat versnellen, waardoor ik een mooi gemiddelde van 5.41 min/km had! Wauw, zelfs sneller dan van de week!

hardlopen Perry Sport

In de avond mocht ik nog een rondje lopen. Ik ging namelijk naar Amsterdam voor het Perry Sport X New Balance event. Er waren trainers van New Balance aanwezig die een erg leuke workout gaven. Eerst inlopen, vervolgens wat oefeningen om warm te worden, verder lopen naar het Vondelpark en daar wat loopscholing oefeningen. Gelukkig was de training niet super zwaar, dat had ik niet meer gered denk ik ;-) Het zwaarste gedeelte was 10×30 seconden langzaam en 30 seconden snel. Daar heb ik ook wel wat meer gegeven, maar ik ben niet voluit gegaan. Het was in ieder geval gezellig!

hardlopen

Vandaag had ik mijn laatste training van de week. Wéér een snelle 8 km. Ook nu vertoonde ik wat hardloopontwijkend verdrag in de ochtend, omdat ik gewoon een beetje moe was en niet zo heel veel zin had om het onderste uit de kan te halen. Toen ik eenmaal bezig was, ging het uiteraard gewoon weer lekker! En boven verwachting ging ik nog best snel ook! De eerste drie km ging in een fijn tempo. Daarna werd het iets zwaarder, m’n tempo zakte wat terug. Niet dramatisch en ik besloot dat het niet erg zou zijn als ik wat langzamer zou lopen. Vervolgens t/m km 6 niet op m’n horloge gekeken en toen ik dat op een gegeven moment wel deed, zag ik dat m’n tempo weer was gestegen! De laatste twee kilometer ging ik er daarom voor en kon ik nog iets versnellen. Uiteindelijk liep ik bijna 30 seconden sneller dan van de week :-D Yes, weer een training die ik volgens schema heb kunnen doen!

Op naar volgende week!


3 reacties op ‘Road to Rotterdam 3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s