Road to Rotterdam 1

hardlopen

Jaaaaa, ik nu daadwerkelijk begonnen met mijn schema voor Rotterdam! Ben weer helemaal opgeladen na Amsterdam en heb er zin in. Het loopschema van my.asics.com moet me naar een tijd onder de 4 uur 30 gaan brengen. Hopelijk zit het een beetje mee met de trainingen en gaat dat lukken. Naast de looptrainingen ben ik ook met krachttraining begonnen. Gelukkig kan ik de oefeningen thuis uitvoeren, zodat ik er niet zo heel veel tijd mee kwijt ben. Want het is niet dat ik het doe omdat ik het nou ontzettend leuk vind. Wel omdat het hopelijk moet helpen blessures weg te houden en me sterker te maken. We gaan het zien! Maar goed, training 1 en 2 van het schema zitten er dus op. Wat heb ik van de week gedaan?

Vorige week zondag was de Zevenheuvelenloop. Eigenlijk begon mijn schema toen al, ik moest namelijk op zondag 8 km joggen en op maandag weer 8 km lopen. Tja, dat ging dus even niet. Maar hé, 8+8 is 16 km en de Zevenheuvelenloop 15 km dus dat is ongeveer hetzelfde toch ;-) Hopelijk staat dit begin niet gelijk aan hoe de rest van de voorbereiding zal verlopen ;-) Woensdag kon ik een 12 km comfortabele run doen. Het was heerlijk loopweer en ik genoot ervan om weer eens alleen op pad te gaan met een muziekje erbij. Op dinsdag had ik mijn krachttraining gedaan en dat voelde ik wel nog een beetje aan m’n benen. Afgelopen zondag liep ik zoveel makkelijker. Ach, dat hoort erbij in trainingen. Als het op het moment supreme maar goed gaat! De pace moest van myasics tussen de 6.22 en 6.55 liggen. Uiteindelijk had ik een pace van 6.16… Oeps, iets te snel dus. Naja, als het maar lekker ging en dat ging het!

hardlopen

Zaterdag ging de wekker al op tijd om een rondje van 8 km te lopen. Ik hoopte dat het net zulk lekker weer zou zijn als vrijdag. Koud, maar wel een stralende lucht! En… ik had mazzel! Wat een super mooi hardloopweer was het! Inderdaad wel frisjes, dus ik had m’n handschoenen aan en een thermoshirt. Ik vertrok al op tijd, ongeveer half 9. En ja, voor een zaterdag vind ik dat best vroeg ;-) Ik ‘moest’ beginnen op tempo 6.22 min/km ongeveer en als het goed voelde, kon ik gaan versnellen naar uiteindelijk 5.33 min/km. De eerste kilometer ging ik ontzettend hard van start. Door de kou voelde ik me heel fris en ging ik dus snel. Ik geloof dat m’n tempo iets van 5.25 min/km was. Toen ik het iets warmer kreeg, zakte m’n tempo wel al snel en liep ik zo prima tussen de 6.00 en 6.30 min/km in. Dat wilde ik drie km doen om vervolgens twee net onder de 6.00 min/km en de laatste twee rond de 5.40 min/km te lopen. Ik heb niet de hele tijd op m’n klokje gekeken (daarvoor was het gewoon te mooi in het duin!!), maar volgens mij lukte het aardig. De zon stond laag, er lag rijp op het gras en het was heel rustig in het duin. Genieten dus!

hardlopen

Komende week ga ik waarschijnlijk alweer afwijken van m’n schema, omdat ik even moet kijken hoe het allemaal loopt qua trainingstijd. En ik wil volgende week ook meedoen aan de bosloop, maar dat is niet helemaal de afstand die ik dat weekend moet lopen. Ach, een schema is een leidraad en daar kan altijd van afgeweken worden, toch?! :-) Ik ga in ieder geval lekker lopen!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s