Foodspots in Londen!

Borough market Londen

Londen is een heerlijke stad! Letterlijk en figuurlijk :-D Ik vind Londen heel erg leuk, omdat je gezellige wijkjes hebt om doorheen te struinen, goed kunt shoppen én omdat je er lekker kunt eten! In een paar dagen tijd heb ik een aantal leuke tentjes ontdekt die ik hier met jullie wil delen. Mocht je binnenkort een keer naar Londen gaan, dan zou ik zeker even één van deze foodspots uitproberen!

Kitchen & Pantry

Dit gezellige zaakje zit in Notting Hill, in een zijstraat van Portobello Road. Mocht je naar Notting Hill gaan (zou ik sowieso aanraden!) dan zou ik ook zeker hier even een pitstop maken. Om lekker te ontbijten of te lunchen. Er heerst een relaxte sfeer. Er staan grote leren banken en stoelen waar je urenlang in kunt hangen en bijkletsen, de krant kunt lezen of kunt werken onder het genot van een kop koffie of thee. En met iets te eten erbij natuurlijk! Wat vind je zoal op het menu? Je kunt kiezen uit traditionele Engelse ontbijtjes zoals gebakken eieren met bacon, scrambled eggs, worstjes etc. Eigenlijk kun je zelf je ontbijt of lunch samen stellen, want je kunt een keuze maken uit verschillende toppings, zodat je alleen eet wat je lekker vindt! Maar ook muffins, cakejes en scones kun je hier kopen. Ik ging voor de scone, want ja, als je in Engeland bent, dan hoort dat er wel een beetje bij he! Lekker met jam en clotted cream. De scone was top! Het enige minpuntje was dat de clotted cream uit een voorverpakt pakje kwam. Niet minder lekker, maar de jam en de cream in een apart bakje serveren was wel zo leuk geweest.

citytrip Londen   citytrip Londen

Een krantje, thee en een scone met clotted cream en jam!

Camden Lock Market

Camden is een beetje een alternatieve wijk. Erg leuk om doorheen te lopen. Vlakbij metrostation Camden vind je de Camden Market en Camden Lock Market. Er is hier van alles te koop! Sieraden, kleding, prullaria en er zijn ook veel eetkraampjes! Leuk om door de wijk te lopen en bij één van de eetstalletjes iets te halen. Toen ik er was, regende het helaas, dus buiten bij een kraampje iets te eten kopen was niet zo aantrekkelijk. Maar er zijn ook genoeg tentjes waar je binnen kunt zitten. Midden op de Camden Lock Market zat een klein lunch restaurantje waar ik een prima tosti heb gegeten. Niet bijzonder, maar wel in orde. Hopelijk hebben we de volgende keer droog weer als we daar heen gaan, zodat ik iets op de markt zelf kan kopen!

Camden Lock Market Londen   Camden Lock Market

De wijk Camden en de Camden Lock Market

Camden Lock Market Londen   Camden Lock Market

Helaas regende het, maar wel een lekkere tosti gegeten!

L’Eto Caffe

Houd je van taart, muffins of cake? Dan ben je hier aan het juiste adres!! Deze patisserie zit in onder andere in de wijk Soho. Als je langs loopt, dan stralen de lekkerste dingen je vanuit de vitrine je al tegemoet. Dit negeren zou wel heel knap zijn ;-) Een minpuntje vind ik de service, want het duurde erg lang voordat we bestelling kregen. Wij hadden een taartje en thee en het taartje stond al bijna 20 minuten op tafel voordat de thee kwam. Maar oke, als je dan eenmaal kunt beginnen, dan heb je ook wel wat! Ik heb de oreo muffin geproefd én de worteltaart ;-) Allebei te lekker!

L'eto Londen   L'eto Londen

Mmmmmm, oreo cupcake!

Chinatown

Iedere stad heeft zijn eigen Chinatown, zo ook Londen. Er zijn hier verschillende restaurantjes waar je voor ongeveer tien pond onbeperkt kunt eten. Vaak hebben ze voorin de zaak bakken met het eten staan, zodat je van buiten als vanzelf nar binnen wordt gelokt ;-) Bij Young Cheng, waar ik ben geweest was het hartstikke druk, waardoor je zeker weet dat het eten vers is en er niet al heel lang ligt. Ze hebben er van alles, van loempia’s tot kip en van gebakken banaan tot inktvisringen. Zelf vond ik de roerbakgroente met noedels erg lekker. Prima plek om voor niet al te veel geld je buik rond te eten.

Chinatown Londen   Chinatown Londen

Schep maar op!

Cambridge Street Kitchen

Een super gezellig tentje is Cambridge Street Kitchen. Het zit in de wijk Pimlico, vlakbij het Victoria Station. De sfeer is heel leuk en je kunt er ook nog eens lekker eten. Ik heb er een ontbijtje genomen, maar je kunt ook lunchen, dineren of gewoon lekker iets drinken. De huisgemaakt granola was erg lekker, alleen hadden er wel wat meer bessen bij gekund. Op de kaart werd het namelijk aangeprezen als yoghurt met granola en bessen, maar ik telde er welgeteld zes ;-) Wel fijn was dat je een fles water met munt erbij kreeg. Beneden hebben ze een ping pong tafel staan, dus mocht je zin hebben in een wedstrijdje dan kan dat!

citytrip Londen   citytrip Londen

Gezellige sfeer hier!

Borough Market

Dit is één van de toeristische trekpleisters van Londen. Heel veel kraampjes met lekker eten, smoothies en een gezellige drukte! Neem een goedgevulde portemonnee mee, want goedkoop is het niet. Wel kun je heerlijk over de markt struinen en waar je ook kijkt iets lekkers kopen. Zelf heb ik een shotje wheatgrass uitgeprobeerd. Niet lekker, maar ook niet vies. En als je kijkt waar het allemaal goed voor is, dan is het een hartstikke goede investering ;-) Ook had ik een lekker broodje kip. Er zijn eigenlijk twee gedeeltes. In het ene gedeelte koop je voornamelijk vlees en vis (gerechten), broodjes, fruit etc. en in het andere gedeelte zijn alle zoetigheden te vinden. Ik heb er een rondje gedaan, maar zowaar niets gekocht ;-)

Borough Market Londen   Borough Market Londen

Proost!

Borough market Londen   Borough Market Londen

Fruit en vis is hier volop te koop

Serpentine Bar and Kitchen

The Serpentine Bar and Kitchen zit midden in Hyde park. Wat een leuk tentje! In de zomer kun je lekker buiten zitten en de rest van het jaar is er binnen genoeg plek. Het was op zondag hartstikke druk, dus je moet wel mazzel hebben dat er een tafeltje vrij is. Oh, en als je in de herfst of winter komt, dan zou ik zeker wat warms meenemen, want door al het glas (waardoor je wel een mooi uitzicht hebt!) was het niet heel warm binnen. Het ontbijtje was erg lekker en vulde ontzettend. Ook hier hebben ze zelfgemaakte granola, maar ook een traditioneel Engels ontbijt. Eet smakelijk!

The Serpentine Bar and Kitchen Londen   The Serpentine Bar and Kitchen Londen

Prachtig uitzicht en heel veel granola met een klein beetje yoghurt ;-)

The Serpentine Bar and Kitchen Londen   The Serpentine Bar and Kitchen Londen

En ze hebben nog veel meer lekkers!

Cellarium Café Westminster Abbey

Als je aan Engeland denkt, dan denk je aan een Afternoon tea. Toch? En waar kun je die nu beter nuttigen dan bij Westminster Abbey! De locatie is al leuk en ik vond het eten ook erg lekker. Je kunt kiezen voor een Afternoon tea met scones en hartige en zoete hapjes, maar als je niet zoveel trek hebt, dan kun je ook voor thee met twee scones gaan. Aangezien ik de scones altijd het lekkerste vind, heb ik die genomen. Lekker met jam en clotted cream. Ze hebben trouwens ook nog andere dingen op de kaart staan! Als je heen wilt, moet je wel even goed kijken waar het zit. Je moet namelijk naar binnen via Dean’s Yard. Vervolgens ga je naar de kelder van de abdij. Dat klinkt alsof  je in één of andere donkere ruimte terecht komt, maar niets is minder waar. Het is namelijk vrij licht! Als het goed is hebben ze er ook nog een terras, leuk voor de zomermaanden, maar in de winter iets te koud ;-)

Afternoon tea Westminster Abbey   Afternoon Tea Westminster Abbey

Scones! Love it!

Uiteraard is dit nog maar een kleine greep uit alle restaurantjes die Londen rijk is. Ik ben benieuwd welke hotspots er nog meer zijn! Heb jij nog tips die je echt niet moet overslaan als je in Londen bent?


4 reacties op ‘Foodspots in Londen!

  1. Ook al is het een keten. Bij een bezoek aan London ontbreekt bij mij nooit een bezoek aan een Wetherspoons pub. Meestal de pub onder aan de TowerBridge. Bestellen aan de bar. Goede engelse maaltijden voor een klein bedrag. Meestal verschillende maaltijden 2 maaltijden voor 10 pond. Waarbij natuurlijk de Fish & chips en een curry niet ontbreken!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s