Raceverslag: Zevenheuvelenloop

Zevenheuvelenloop

Men neme een aantal heuvels, heel veel wind, enthousiast publiek en heel veel lopers. Doe dat alles bij elkaar en dan heb je de Zevenheuvelenloop 2016! Voor mij was dit de eerste keer dat ik aan dit evenement mee deed en ik vond het zeker voor herhaling vatbaar!

Aangezien Nijmegen niet naast de deur ligt besloten we op zaterdag al heen te gaan. We hadden een Bed and Breakfast geboekt in Wijchen, vlakbij het station zodat we gemakkelijk met de trein naar Nijmegen konden gaan. Op zaterdag besloten we alvast wat sfeer te gaan proeven bij de Zevenheuvelennacht. Dat was al leuk! Best druk ook, dus helaas geen bekenden kunnen aanmoedigen. Wel nog even gezellig met Jolijn kunnen kletsen die ook al in Nijmegen was. Na een pizza te hebben gegeten werd het tijd om richting bed te gaan. Het was een drukke dag geweest met eerst nog het Perry Sport en Karitraa evenement. Heel erg tof, maar inmiddels was ik best moe. En ik begon al wat lichte spierpijn te voelen opkomen…

hardlopen Zevenheuvelenloop   Zevenheuvelenloop

Startnummer en een drukte op de mini expo!

Ja hoor, de volgende ochtend toen ik wakker werd, waren m’n benen nog stijver. Oké, als dat maar goed zou komen op de heuvels! We konden gelukkig wel een beetje uitslapen en uitgebreid ontbijten. Daarna vertrokken we naar het centrum van Nijmegen. Bij ieder trappetje voelde ik m’n benen meer… Eerst even over de mini expo gelopen waar we Esther, Kristel en Karin tegenkwamen. Omdat wij lid zijn van Le Champion, mochten we ons in de Stadsschouwburg omkleden en daar onze tas laten. Wel fijn dat we daar nog wat konden relaxen voordat we de wind gingen trotseren.

Zevenheuvelenloop   Zevenheuvelenloop

In de Stadsschouwburg even opwarmen en omkleden!

Toen we naar het startvak liepen, kwamen we Esther en Kristel weer tegen die ook in rood startten. Er zouden nog een hoop bekenden op dat tijdstip starten, maar het was zo druk, dat we verder niemand zijn tegengekomen. Met z’n vieren namen we plaats in het startvak waar het inmiddels behoorlijk stormde. We hadden een poncho aan, maar echt veel hielp het niet ;-) Gelukkig was het wel droog, dat scheelde in ieder geval! Om 13.40 uur klonk het startschot, maar voordat wij de startstreep over waren duurde het nog wel even. Je werd door een soort fuik gedreven, waardoor er op het parcours meer spreiding van lopers ontstond. Werkte prima. Ik kon snel m’n ritme vinden, dus dat was fijn. En tot mijn opluchting voelden m’n benen tijdens het rennen goed. Ook tijdens het eerste klimmetje dat al vrij snel na de start volgde!

Zevenheuvelenloop   Zevenheuvelenloop

Startvakfotootje!

Ik had me niet heel erg verdiept in het parcours. Of nou ja, eigenlijk helemaal niet. Net voor de start hoorde ik nog wel van Esther dat de laatste twee kilometer alleen maar naar beneden zou lopen. Dat was mijn enige voorkennis, naast natuurlijk het feit dat er een aantal heuvels in het parcours zouden zitten ;-) Ik had niet echt een tijd in gedachten, gewoon lekker lopen en ergens tussen de 1 uur 30 en 1 uur 35 eindigen. Mijn muziek was ik helaas vergeten, maar ik heb het uiteindelijk niet echt gemist. Af en toe stond er muziek langs de kant en zonder muziek kon ik de aanmoedigingen tenminste ook goed horen :-)

Zevenheuvelenloop

Klaar voor :-D

De kilometers vlogen voorbij en voor ik het wist, zat er al een aantal kilometer op. Onderweg kwam ik Niki tegen. Na even gekletst te hebben ging zij er vandoor en ging ik rustig verder. Er waren twee waterposten, waar ik beide keren een bekertje water heb meegepakt. De eerste keer was er ruimte genoeg, de tweede keer helaas wat minder. Het water bleek aan de rechterkant te staan, terwijl ik meer links liep. Ik moest het parcours dus dwars oversteken. Er was bij de kraampjes ook niet zo heel veel ruimte, waardoor je niet echt door kon lopen. Dat was het enige minpuntje, want verder genoot ik van het parcours! Van de wind had ik vrij weinig lastig, je liep namelijk best wel beschut. En je liep door een prachtige omgeving, zeker nu in de herfst!

Zevenheuvelenloop

De finish is in zicht!

De heuveltjes werden naarmate het parcours vorderde wel wat lastiger om op te rennen, m’n tempo liep op die momenten dan ook wat terug. Heuvel af hield ik in eerste instantie ook wat in. Geen idee waarom eigenlijk, ik wilde me niet al te stuk lopen. Maar toen voor mijn gevoel al heel snel kilometer tien aanbrak, en ik me nog fris en fruitig voelde, bedacht ik me dat het toch wat handiger zou zijn om wat meer vaart te maken heuvel af. Dat deed ik dan ook en zeker de laatste twee kilometers ging ik ervoor. Ik kwam eerst Patty en Joanna nog tegen en na een kort praatje besloot ik het gas helemaal open te gooien. Ik had nog genoeg energie over! Met een, voor mij, super snelle pace in die laatste kilometers finishte ik uiteindelijk in 1 uur 31 minuten en 42 seconden.

Zevenheuvelenloop

Yeah, binnen!

Ben ik tevreden? Ja, op zich wel! Ik heb heerlijk gelopen en genoten van het parcours en de gezelligheid. Ik ging niet voor een tijd, wilde me niet stuk lopen. Dat is gelukt, ik voelde me nog best fris toen ik over de finish kwam. Volgende keer kan ik dus best iets meer geven, wie weet wat voor tijd er dan in zit :-)


2 reacties op ‘Raceverslag: Zevenheuvelenloop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s