De weken na de marathon

hardlopen

Deze week was dit jaar denk ik de week met de minste hardloopkilometers… Tot nu toe heb ik sinds vorige week zaterdag namelijk helemaal niet gelopen!! Ik hoop zo direct nog een rondje te maken, maar veel verder dan 5 km zal het niet worden vandaag. Is dit dan het hardloopdipje?

Tja, een dipje wil ik het eigenlijk niet noemen, want ik heb nog steeds veel plezier in het lopen! Het is afgelopen week druk geweest en daardoor kwam het er gewoon niet van. Woensdag had ik m’n hardloopkleding al aan, maar ik was zo met van alles bezig dat ik me op een gegeven moment maar gewoon weer heb omgekleed ;-) Ik had gelijk de deur uit moeten gaan, want toen het op een gegeven moment begon te regenen, werd het niet aantrekkelijker om te gaan lopen. En nu schrijf ik deze blog in m’n hardloopkleding en vertoon ik dus weer een soort van uitstelgedrag. Waarom? Want ik weet dat ik straks heel blij ben dat ik ben gegaan.

Ik heb nu een aantal weken niet zoveel gelopen en de rondjes die ik liep waren lekker vrijblijvend. Dat was in eerste instantie heerlijk, maar nu begint het toch wel weer te kriebelen om met een schema te gaan lopen. Dat geeft me houvast en vind ik, zeker in de wintermaanden, prettig. Als het koud is en/of het regent en ik heb geen stok achter de deur, dan is het te verleidelijk om lekker op de bank te blijven zitten. En dat is niet de bedoeling, want er moet straks een marathon gelopen worden!

Gaat ook vast goed komen, ik moet het gewoon gaan doen. Ik zag op IG al veel mooie hardloopfoto’s voorbij komen waardoor ik weet dat ik spijt ga krijgen als ik niet ga. En als ik naar buiten kijk, dan is het volgens mij inderdaad heerlijk weer om hard te lopen! Dus ik geef mezelf maar even een schop onder m’n kont en ga lekker lopen! Fijne zaterdag!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s