Londen in 24 uur!

citytrip Londen

Soms zie je wel eens een heel goedkoop ticket naar Londen voorbij komen, waarbij je er maar iets van 24 uur bent. Is het de moeite om voor 24 uur naar Londen te gaan? Kun je dan genoeg zien en doen? Jazeker! Wel als je van hardlopen houdt en het niet erg vindt om een druk dagprogramma te hebben ;-) Ik neem je in 24 uur mee door Londen!

7.00 uur

Vanaf Schiphol vlieg je met Easyjet al om 7.10 uur naar Londen Gatwick. Door het uurtje tijdsverschil kom je ook ongeveer die tijd in Londen aan. Vanaf Gatwick kun je met de Gatwick Express rechtstreeks de trein naar Victoria Station in hartje Londen nemen. Je kaartje voor de Gatwick Express koop je vooraf via internet of in het vliegtuig. Op de luchthaven zelf kan ook, maar dan heb je de kans dat je in de rij staat en je trein mist! Om ongeveer 8 uur kun je de trein nemen waardoor je kwart voor 9 op Victoria Station staat!

citytrip Londen   citytrip Londen

Onderweg!

9.00 uur

Zorg voor een hotelletje of Airbnb in de buurt van Victoria Station. Ik had zelf een Airbnb waar ik vroeg kon inchecken, ideaal! Drop je spullen en trek je hardloopoutfit aan! Voordat je gaat hardlopen, moet er natuurlijk wel ontbeten worden. Dat kun je doen bij The Cambridge Street Kitchen in de straat Cambridge. Een heel leuk tentje waar je een goede bodem voor het hardlopen kunt leggen! Denk aan bananenpannenkoeken of yoghurt met zelfgemaakte granola.

citytrip Londen   citytrip Londen

Lekkere granola met yoghurt bij The Cambridge Street Kitchen

10.30 uur

Nu is het tijd om te gaan hardlopen! Neem de Sightseeing Tour van Strava waarbij je langs allemaal verschillende highlights komt. De Big Ben, Londen Eye, Westminster Abbey, Houses of Parliament, Borough Market en de Tower Bridge. Zo heb je al heel veel hoogtepunten van Londen te pakken! Het hardlopen langs de Theems is ook erg leuk. Bedenk wel dat het bij de toeristische trekpleisters erg druk is, dus erg snel zul je daar niet gaan.

citytrip Londen   citytrip Londen

Westminster Abbey en The Tower of London

citytrip Londen   citytrip Londen

Tower Bridge en Big Ben!

12.30 uur

Neem een snelle douche en ga dan met de metro richting Notting Hill. Loop Portobello Road af en geniet van de gezellige sfeer hier. Bij Kitchen & Pantry kun je genieten van een lekkere Engelse lunch.

citytrip Londen   citytrip Londen

Notting Hill

citytrip Londen   citytrip Londen

Mmmmm… scones!

15.00 uur

In Londen zijn de grote musea gratis. Bijvoorbeeld het Natural History Museum, Museum of London, Science museum, Tate Modern, British Museum etc. Altijd leuk om te bezoeken! Aangezien je gratis naar binnen kunt, is het niet erg om een kort bezoek aan één van deze musea te brengen. Bezoek een deel van het museum of een bepaalde tentoonstelling. Ik ben zelf in het Natural History Museum geweest en heb daar uiteraard de tentoonstelling over de dino’s bekeken.

citytrip Londen   citytrip Londen

Natural History Museum

17.00 uur

Nu is het tijd om naar de wijk Soho te gaan. De wijk die bekend staat om zijn vele restaurantjes en pubs. Als je het leuk vindt om een musical te bezoeken, dan kun je eerst naar Leicester Square gaan. Hier staat de  TKTS booth om voor een gereduceerde prijs op het laatste moment een kaartje voor een concert te kopen. Op zondag is de TKTS booth tot 16.30 uur open en op de andere dagen tot 19.00 uur. Als je een kaartje in de pocket hebt, is het tijd om een pub op te zoeken. De Engelse pubs zijn niet tot diep in de nacht open, dus aan het einde van de middag is het al behoorlijk druk. Drink een borrel in één van de gezellige pubs.

citytrip Londen   citytrip Londen

Metrostation van Leicester Square en Piccadilly Circus

19.00 uur

In Soho zijn genoeg restaurantjes te vinden waar je een prima maaltijd kunt eten. Ga daarna naar de musical of drink nog ergens een drankje. En dan zit het er alweer op! Na 1 kort nachtje in je hotel neem je de volgende ochtend vroeg het vliegtuig weer naar huis!

Waarschijnlijk doet de gemiddelde reiziger twee of drie dagen over dit programma, maar als je echt alles eruit zou willen halen dan is het te doen ;-) Uiteraard is het veel leuker om wat meer tijd in Londen te hebben, zodat je iets meer tijd hebt voor alle activiteiten! En er is nog zoveel meer te doen in Londen, dus have fun!


4 reacties op ‘Londen in 24 uur!

  1. Leuk zo’n 24 uurtjes Londen! Ik ga ook altijd even naar de dino’s in Natural History! Dat is mijn favoriete afdeling! Met mijn werk ga ik elk jaar als begeleider met leerlingen mee en elk jaar weer naar dezelfde musea, maar op deze manier zie ik elk jaar een stukje en over een paar jaar heb ik het hele museum gezien. ;)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s