We gaan weer beginnen!

Bosloop AV Castricum

Inmiddels is het ruim vier weken geleden dat ik de marathon liep. Afgelopen weken heb ik wel hardgelopen, maar veel minder dan normaal. Ik kwam vaak niet verder dan twee keer per week een loopje. Helemaal niet erg, ik genoot stiekem best wel van het niets moeten, alles mag lopen! Maar goed, zoals ik van de week al schreef, begint het nu weer te kriebelen om met een schema te gaan lopen en wordt het langzaam aan tijd om een plan te maken richting de Rotterdam marathon.

Rotterdam wordt mijn derde marathon en ik wil heel graag onder de 4 uur en 30 minuten lopen. Ik weet nu nog niet zo goed wat mogelijk is, maar hoe meer eronder hoe beter natuurlijk ;-) In Düsseldorf liep ik mijn eerste marathon en deed ik mezelf verbazen door er 4 uur en 31 minuten over te doen. Zoveel sneller dan ik had verwacht! Het plan was om in Amsterdam sneller te lopen, maar dat ging helaas niet lukken. Door een blessure had ik niet zo’n goede voorbereiding en was het gewoon niet haalbaar. Uiteindelijk had ik nog een prima tijd voor de omstandigheden, dus ik was er blij mee!

Maar goed, nu dus Rotterdam. En daar zou ik graag een PR neer gaan zetten. Het is geen must, want genieten is het belangrijkste, maar het zou wel net het kersje op de taart zijn. Dus daar zal ik dan wel wat voor moeten gaan doen. De eerste stap heb ik vorige week gezet. Ik ben bij mijn fysio langs gegaan om samen te kijken naar een plan voor krachttraining. Want zij gaf mij in aanloop naar Amsterdam al aan dat als ik sneller wil worden, ik wat aan krachttraining zou moeten gaan doen. Hopelijk houdt de krachttraining de blessures en pijntjes ook wat meer aan de kant. Voor vier weken heeft zij mij oefeningen meegegeven die ik thuis kan uitvoeren. Dus ik ben nu lekker aan het squatten, dead liften en opdrukken. Het vraagt veel discipline van me om de oefeningen thuis te doen, maar het is voor het goede doel. Nu nog even me over een schema buigen en ik ben weer helemaal back on track!


6 reacties op ‘We gaan weer beginnen!

    1. Heb er ook veel zin in! Zoveel goed verhalen over Rotterdam gehoord, dus ben heel benieuwd. Ben je al officieel gestart met trainen? Zag dat je van het weekend 25 km had gelopen, goed begin! Heel veel succes met trainen! Liefs

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s