Hardlopen in Londen!

hardlopen Londen

LONDON BABY! Op dit moment huppel ik vrolijk in Londen rond. Ik ben er al twee keer eerder geweest en vind het echt een leuke stad. Hardlopen heb ik daar echter nog nooit gedaan, maar nu gingen de hardloopschoenen wel mee. Van te voren heb ik uiteraard gekeken naar de interessante hardloopgebieden, want ja, Londen is groot. Hier vind je wat inspiratie mocht je ook een keer naar Londen toe gaan.

Oké, eerst even een tip. Op strava.com vind je namelijk de Londen hardloopgids met al een aantal uitgewerkte hardlooproutes. Ideaal natuurlijk! Er staan tien routes in en ze lopen uiteen van 3 t/m 20 km. Voor ieder wel wat wils dus. Maar goed, wat lijken mij de leuke gebieden om te lopen in Londen?

Langs de Thames

De rivier de Thames loopt dwars door Londen en langs de oever van een rivier is het vaak leuk hardlopen. Het is namelijk niet moeilijk om je route niet kwijt te raken (want je volgt gewoon de rivier) en vaak zijn er ook niet zoveel hoogteverschillen. Extra leuk is dat langs de Thames in Londen ook een aantal toeristische hotspots liggen. De Big Ben, London Eye, Houses of Parliament, de Tower Bridge en de Tower of London. Als je die dan toch wilt bekijken, dan kun je dat dus net zo goed op je hardloopschoenen doen :-)

In één van de vele parken

Londen heeft vele parken waar je prima kunt lopen. Vaak is het een soort oase midden in de stad. Hyde Park is groot en bekend, maar je hebt ook Regent’s Park Victoria Park, St. James’s Park, Green Park etc. etc. De laatste twee liggen naast elkaar en ook Buckingham Palace vind je daar. Tijdens je rondje kun je dus ook nog even naar de Queen wuiven. Veel van de routes van strava.com gaan door één van de vele parken die Londen rijk is.

Notting Hill

Notting Hill vind ik altijd een leuke wijk om doorheen te slenteren. En als het leuk is om doorheen te wandelen, dan moet het hardlopend ook vast leuk zijn! Hardlopen door straten waar ook veel toeristen zijn, is natuurlijk wel iets minder handig dan in het park, dus ik zou hier ook niet op het drukste tijdstip van de dag gaan lopen. Om ervoor te zorgen dat je route niet twee keer zo lang wordt als gepland, is het handig om een app te downloaden met een kaart van Londen die je ook zonder internet kunt bekijken. Bijvoorbeeld de app Forever map.

Primrose Hill

Primrose Hill is een heel klein wijkje met als letterlijk hoogtepunt de gelijknamige heuvel. Mocht je dus een heuveltraining willen doen, dan ben je hier aan het goede adres. Het schijnt dat het uitzicht boven de moeite waard is om de klim te maken, dus dat maakt mij toch wel nieuwsgierig. Vanaf Primrose Hill steek je trouwens gemakkelijk over naar Regent’s Park voor als je nog niet genoeg hebt hardgelopen.

Ik ben benieuwd of ik dit weekend hardlopend op één van deze plekken eindig! Ik laat het weten!

Advertentie

Een reactie op “Hardlopen in Londen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s