Dam tot Dam here I come!

img_0452

Nog vier nachtjes slapen en dan is het zover, het leukste hardloopevenement van Nederland wordt dan gehouden! Ik heb het hier over de Dam tot Damloop. Voor mij toch wel een speciale loop, omdat dit in 2014 mijn eerste officiële loop was. In 2015 liep ik hem ook en nu sta ik dus voor de derde keer aan de start. Wat wordt mijn strategie?

Ik start in het startvak van Le Champion. Dit keer nog even onder de naam van m’n moeder, maar in het vervolg kan ik me keurig onder mijn eigen naam inschrijven aangezien ik zelf nu ook lid ben :-) Ik vind het echt wel een voordeel om ’s ochtends vroeg te starten. Je finisht dan lekker op tijd en kunt vervolgens nog gezellig langs het parcours staan om de rest van de mensen aan te moedigen. En niet alleen met de Dam tot Damloop heb je dit voordeel, maar ook bij de (halve) marathon van Amsterdam en de Zandvoort Circuit run, lopen waar ik ook graag aan mee doe.

Vorig jaar liep ik voor mijn doen snel. Ik finishte in een tijd van 1.32.16 Helaas had ik toen de meeste winst in het begin van de race gepakt, waardoor ik de laatste twee kilometer he-le-maal kapot was. En dat zijn juist de aller gezelligste kilometers, want dan ga je door het centrum van Zaandam. Ik kon er toen niet meer van genieten, wat ik best zonde vond. Dat moest het jaar erop anders besloot ik al gelijk.

Ongeveer 3 maanden geleden liep ik tijdens een wedstrijd 14 km in 1.19.09. En toen kon ik ook nog genieten! Dat gaf me moed, want wanneer ik dat tempo ook zou kunnen lopen tijdens de Dam tot Dam, dan zou ik sneller finishen dan afgelopen jaar. En ik had ook nog drie maanden om te trainen, dus misschien zou ik er nog wat af kunnen halen en net onder de 1.30 uur eindigen.

Tja, en toen kwam er een blessure die roet in het eten gooide. Tussen 25 juli en 13 augustus heb ik nauwelijks getraind. En dat merk je wanneer je weer gaat opbouwen. De snelheid is er momenteel helemaal uit. Stiekem baal ik daar wel van, alhoewel ik ook weet dat kunnen lopen belangrijker is dan snelle tijden neerzetten. Ik denk dat ik dit jaar blij mag zijn wanneer ik binnen de 1 uur en drie kwartier finish.

Dus wat wordt dan mijn strategie? Ten eerste: genieten van de gezelligheid! Ten tweede: me niet te druk maken over mijn tijd. Hopelijk lukt dat, want dan ben ik ook beter in staat tot punt 1 ;-) Ik hoop de race zo rond de 6.20 min/km te lopen. En mocht dat niet lukken, dan moet ik dat leren loslaten. Het komt uiteindelijk vast wel goed, ik heb er in ieder geval zin in. Tot zondag!


6 reacties op ‘Dam tot Dam here I come!

  1. Precies geniet ervan Irene. Maak er een mooie gezellige dag van! Ik ga ook geen tijd inzetten het us voor mij ook een training voor de marathon. Op tijd lopen komt wel weer. Geen pijn en genieten is nu even bekangrijker ;). Komt goed Irenegewokn geen doel zetten en wie weet valt t dan mee bij de finish! Lieve groetjes Esther

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s