Recept: SKYR met vanille en cottage cheese

ontbijt SKYR

Toen ik afgelopen zomer in Noorwegen was (welgeteld 1 dagje, maar goed ;-) ), moest ik natuurlijk ook ontbijten. In het koelschap hadden ze daar diverse varianten van SKYR staan. Misschien ken je het merk wel, ongeveer een jaar geleden kwam dit namelijk ook naar Nederland. Je kunt SKYR hier in de smaken naturel, honing, bosvruchten en framboos cranberry krijgen. Maar oke, Noorwegen dus. Daar hadden ze heel veel verschillende soorten SKYR. Eén daarvan wilde ik wel proeven: vanille smaak met cottage cheese. En die was erg lekker! Aangezien ze deze smaak dus niet in Nederland verkopen, ben ik zelf even aan de slag gegaan. Een lekker ontbijtje is het resultaat :-)

Wat heb je nodig?

–> 225 gram SKYR naturel

–> een theelepel vanille poeder

–> 50 gram cottage cheese

–> drie theelepels honing

En dan?

Het is super makkelijk. Mix de SKYR en cottage cheese door elkaar. Doe vervolgens de vanillepoeder en honing erdoor heen. Roer alles door elkaar en eet smakelijk!

ontbijt SKYR


Een reactie op “Recept: SKYR met vanille en cottage cheese

  1. Beste Irene, las je recepten met Teff. We gebruiken teff elke dag in onze ontbijtmix. Naar het lezen ga ik de havermout vervangen door teff. Goede tip! Dank je wel! Hoe wij ons 75+ lijf in conditie houden lees je in : Harrie Crijns.jouwweb.nl
    hoofdstuk gezond oud worden. Uiteraard met teff, veel fruit, groente, nauwelijks koolhydraten en alleen olijf- en kokos olie.
    Nog veel loop- en blog plezier.
    Harrie

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s