Trainingsoverzicht 13

hardlopen

Meestal loop ik drie keer per week hard, maar deze week ben ik er vier keer op uit gegaan! En het waren vier lekkere trainingen. Lees mee hoe mijn week was!

Na de heerlijke Marquetteloop op zondag van vorige week zondag, was het niet moeilijk om op maandag vroeg m’n bed uit te springen voor een kort herstelrondje :-) Het werd een loopje van ruim 3 km. Vandaag niet echt een inspirerende route, gewoon 1,5 km heen en 1,5 km terug. M’n snelheid was eigenlijk iets te hoog, maar wel lekker gelopen.

hardlopen

Deze week stond er ook een lange duurloop in de planning. Donderdag zou ik alleen al in Amsterdam gaan lopen, dus het leek me niet heel verstandig om de dag ervoor dan 20 km te lopen. Anders zou ik vast niet meer vooruit komen ;-) Dus daarom heb ik op woensdag 10 km gelopen en op donderdag de rest. Woensdag was het heerlijk loopweer. Niet te warm, maar wel een lekker zonnetje. Door de duinen ben ik naar het strand gelopen. De eerste vijf kilometers gingen top. Gemiddelde snelheid tussen de 5.50 en 6.10 min/km. Bij het strand moet je een kluft op en daar had ik vol tegenwind. Dat ging niet gemakkelijk! Op het strand ben ik nog even richting vrienden gelopen die daar aan het kitesurfen waren. Na een korte stop ging ik weer op weg naar huis, maar man, wat ging het zwaar. Op de één of andere manier leken m’n benen wel van lood. Het tempo zakte dramatisch (ook al ging ik heuvel af…) en pas de laatste twee kilometer begon het weer ergens op te lijken. Naja, in ieder geval 10 km in de benen!

hardlopen

De overige kilometers van mijn duurloop deed ik dus op donderdag. Petra had een Antilopen run georganiseerd, dus met een aantal mede Instarunners verzamelden we om een uurtje of zeven bij restaurant Stout. Na een lekker theetje gingen we vervolgens op pad, dwars door Amsterdam. Over de grachten, onder het Rijksmuseum door, over het Museumplein, door het Vondelpark etc. Bij het museumplein stond Lee Touwers speciaal voor ons een nummertje te zingen :-p En in het Vondelpark kwamen we nog een groep runfluencers tegen die ook een rondje liepen! Het was gewoon erg gezellig. Voor we het wisten waren we weer terug en hadden we er 11 km op zitten. Ik merkte wel dat ik een iets te zware maaltijd had gegeten, die voelde ik tijdens het rennen namelijk zitten. Volgende keer als ik ’s avonds ga lopen moet ik er dus even aan denken om een lichte maaltijd te nuttigen! Na het lopen konden we ons even relaxed omkleden om vervolgens de avond onder het genot van een drankje en een hapje af te sluiten. Petra en de rest, bedankt voor de gezellige run!

hardlopen

Zaterdag was de laatste loopdag van deze week: een interval training. Niet mijn meest favoriete training, zeker niet als ik alleen ben. Want dan vind ik het altijd best lastig om mezelf te motiveren helemaal diep te gaan. Ik begon met 1 km rustig inlopen. Na een paar honderd meter voelde ik alleen wat steken in mijn knie :-( Oh nee dacht ik… zou ik moeten stoppen? Ik besloot even te rekken en te strekken. Meestal doe ik dit ook van te voren, maar dat was ik nu even vergeten. Na het stretchen probeerde ik weer te rennen. De steken waren minder en na 100 meter gelukkig verdwenen. Toen moest ik 2 km op snel tempo lopen. Maar goed, wat is snel? Ik bedacht me op ongeveer 5.30 / 5.40 min/km te lopen. Maar… het ging zo lekker. Over de eerste snelle kilometer deed ik 5.20 minuten en over de tweede 5.25 minuten! Toen weer een kilometer rustig dribbelen om vervolgens de laatste twee kilometer ook weer vlot af te leggen. En weer ging het lekker!! Kilometer 5 legde ik in 5.16 minuten af en kilometer 6 in 5.09 minuten. Voor mij zijn dit echt snelle tijden. Ik moest er ook echt wel even voor werken en mijn hartslag zat in zone 4 en 5, maar ik kon het wel goed volhouden. Echt heerlijk als een training zo goed verloopt en je vooruitgang merkt! Het begint nu toch wel te kriebelen om te kijken of ik mijn tijd op de 5 km kan verbeteren. Ik ga eens kijken of er binnenkort een leuke loop is waar ik kan proberen mijn PR te verslaan.

hardlopen

Al met al een heerlijk hardloopweekje! Op naar een nieuwe week met volgende week zondag de Brooks 10K Champions run in Amsterdam.

 


2 reacties op ‘Trainingsoverzicht 13

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s