Verslag Rondje Oudorp

hardlopen rondje Oudorp

Op zondag 15 mei, drie weken na de marathon, stond ik aan de start van een 10 kilometer loopje. Ik had er van te voren weinig verwachtingen van. Gewoon lekker lopen en genieten. Met drie hardlooprondjes op Curaçao die heel leuk waren, maar waarbij ik niet echt kon spreken van een training, had ik niet de illusie een goede tijd te kunnen lopen. Maaaaaar… het is echt boven verwachting goed gegaan!

Om 12.05 uur zou de 10 km van start gaan en in de informatiemail stond dat het wenselijk was om er minimaal een half uur van te voren te zijn. Half 12 was ik dan ook keurig op het complex. Ik was wel een beetje chaotisch weg gegaan (ook al was ik op tijd opgestaan, ik moest me toch weer haasten ;-) ) en in alle haast was ik vergeten om nog wat eten mee te nemen en mijn iPod lag ook nog thuis. Naja, jammer dan. Dan maar zonder muziek lopen en ik zou het vast wel even een extra uurtje zonder eten overleven.

hardlopen rondje Oudorp   hardlopen rondje Oudorp

Een gezellige drukte!

Het startnummer kon afgelopen week bij All4running in Alkmaar opgehaald worden, maar ook op de dag zelf in de kantine. Aangezien me dat weer een tripje naar Alkmaar zou schelen, besloot ik het nummer voor de start op te halen. Blijkbaar hadden meer mensen dat idee! Er stond een vrij lange rij en ik kreeg het al even benauwd dat ik de start niet zou gaan halen… Hmmm, bij een eventueel volgende editie moet ik echt eerder aanwezig zijn! Er werd al gemeld dat de start misschien iets uitgesteld zou worden, maar toch levert het een beetje stress op. Zeker toen bij de kledinginname weer een lange rij stond! Pfff… Uiteindelijk mijn tas in kunnen leveren en naar de start kunnen lopen. Ik moest eigenlijk nog heel nodig plassen, maar dat durfde ik niet meer aan. Dan maar snel lopen om zo snel mogelijk weer terug te zijn ;-)

hardlopen rondje Oudorp   hardlopen rondje Oudorp

Eindelijk het startnummer binnen. ‘Snel’ m’n tas afgeven en naar het startvak.

Om 12 over 12 klonk het startschot, kon ik de startstreep passeren en op weg. De eerste paar kilometers moest ik een beetje inkomen, omdat ik dus eigenlijk naar de wc moest. Gelukkig zakte dat gevoel na een kilometertje of drie/vier. Tot de 6 km kon ik redelijk vlak lopen met gemiddelde snelheden van 5.32 min/km tot 5.49 min/km. Dat ging dus eigenlijk best wel lekker! De route vond ik erg leuk. Eerst een stukje door een woonwijk waar best wat mensen langs de kant stonden en later door de polder, langs het water en de molens. Leuk!

hardlopen rondje Oudorp

Leuke route door de polder en langs het water

Vanaf 6 km kreeg ik het iets zwaarder dus ik besloot was gas terug te nemen. Het doel was tenslotte genieten. Ik dacht, als ik nou tot de 9 km iets rustiger loop, maar niet langzamer dan 6.00 min/km, dan kan ik de laatste kilometer weer versnellen en dan kom ik vast op een mooie tijd uit. Zo gezegd, zo gedaan en bij kilometer 9 kon ik inderdaad nog een eindsprint inzetten. Als ik nu echter naar mijn rondetijden kijk, dan liep ik tussen de 6 en 9 km helemaal niet langzamer dan eerst ;-) Maar voor m’n gevoel wel, dus het hielp wel. Na 10 km kwam ik in 56.31 minuten over de finish. Een PR! Het is niet zo dat ik mijn eerdere PR ruimschoots heb verbeterd (24 seconden om precies te zijn), maar toch leuk!

hardlopen rondje Oudorp   hardlopen rondje Oudorp

Goede verzorging tijdens en na de loop. En jaaaaaa, een PR!!

Al met al was het een gezellige loop. Het weer was top, er deden meer mensen aan mee dan ik had verwacht en het parcours was erg leuk. Onderweg werd er ook twee keer water uitgedeeld (zelf niet nodig gehad, maar wel netjes) en bij de finish kreeg je een leuke medaille, een bekertje water en een banaan. Een goede verzorging dus. Wie weet volgend jaar weer!


2 reacties op ‘Verslag Rondje Oudorp

  1. Dat haasten heeft blijkbaar geen nadelig effect op het resultaat gehad😉 Gefeliciteerd met je pr Irene🎉👏 Gevalletje supercompensatie denk ik.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s