Nieuwe hardloopdoelen

hardlopen marathon

Zo, de marathon zit erop en de vakantie is ook weer voorbij. Tijd om te gaan nadenken wat ik wil op hardloopgebied! Wat worden mijn nieuwe doelen?

De afgelopen maanden stonden in het teken van de marathon. Ik vind het persoonlijk altijd fijn om met een schema te werken en een doel, zodat ik ook op dagen dat ik minder zin heb om te gaan, toch gemotiveerd ben om te lopen. Nu de marathon erop zit, heb ik even geen schema en doel meer en daar wil ik verandering in brengen.

Komende periode staan er in ieder geval al een aantal loopjes gepland. Om te beginnen morgen, de 10 km tijdens rondje Oudorp. Dit zal mijn eerste officiële loop zijn na de marathon. Ik heb niet een bepaald doel voor ogen, gewoon lekker lopen en kijken op welke tijd ik uit kom. Ik heb afgelopen weken maar vier keer gelopen: een herstelrondje en drie toeristische rondje op Curaçao. Heel leuk, maar om nou te zeggen dat het echt goede trainingen zijn… nee. Dus ik start morgen zonder al te hoge verwachtingen en doe gewoon lekker mee voor de gezelligheid!

In juli loop ik nog een 10 km loop, namelijk Brooks 10K Champions Run in Amsterdam. Het is een fun run, maar wellicht dat ik dan toch kan proberen om mijn tijd die ik morgen in Oudorp ga lopen te overtreffen. Mijn PR op de 10 km staat op 56.55 minuten, dus het is leuk om te kijken of ik tijdens deze loopjes dit record kan verbreken. Sowieso lijkt het me leuk om me nu eens een keer wat meer op snelheid te richten i.p.v. op afstand. Wat dan dus betekent dat ik meer intervallen of in ieder geval serieuzer intervallen moet gaan doen. Hopelijk gaat dat goed komen voor iemand die het liefste als een gestage diesel kilometers vreet ;-) Ik ga eens even rondkijken of er een 10 km schema voor onder de 55 minuten is! Dan kan ik dat wellicht als leidraad nemen. Misschien is een periode van twee maanden te kort om progressie te boeken, maar ik kan er in ieder geval mee aan de slag.

En als ik me dan toch wat meer op snelheid verhogen ga richten, dan zou het leuk zijn als ik de Dam tot Damloop onder de 1 uur en 30 minuten kan lopen. dan moet er wel 2.16 minuten van mijn tijd af, best veel, maar wie weet kom ik een eind!

En verder? Wat ik hierboven heb beschreven lijkt me al best een uitdaging, maar stiekem denk ik ook al na over een najaarsmarathon. Amsterdam ligt dan het meeste voor de hand. Lekker dichtbij in ieder geval. Ga ik het doen of niet??!! Ik twijfel nog! Aan de ene kant vind ik het heel gaaf om te doen, aan de andere kant ben ik bang dat het deze keer heel erg tegen zal vallen omdat het in Düsseldorf zo goed ging. Maar ja, als je er niet voor gaat, weet je nooit hoe het uitpakt! Dus… :-)

Genoeg stof om over na te denken. Kort samengevat wil ik kijken of ik sneller kan worden op de 10 km (en daar tijdens de Dam tot Dam dan ook de vruchten van kan plukken) en wie weet schrijf ik me in voor de marathon van Amsterdam. To be continued!


Een reactie op “Nieuwe hardloopdoelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s