Hotspots op Curaçao!

IMG_4336

Curaçao, één van de Caribische eilanden met super mooie stranden en heerlijk blauw water. As we speak ben ik daar nu van aan het genieten! Vorig jaar zijn we er anderhalve week op vakantie geweest en hebben we veel van het eiland gezien. Dit jaar stond het in eerste instantie niet in de planning om weer heen te gaan, maar afgelopen vrijdag gingen goede vrienden van ons hier trouwen, dus ja, dan is het natuurlijk wel erg leuk om weer de koffers te pakken! Na de marathon vond ik het ook wel een goed idee om hier lekker te relaxen. Maar goed, ik ben nou eenmaal niet gemaakt om dag in dag uit in de strandstoel te zitten, ik vind het ook leuk om dingen te doen. En er is hier genoeg te beleven! Wat moet je niet missen als je op Curaçao bent?

Snorkelen en duiken

De zee is helder blauw en de onderwaterwereld is prachtig. Neem dus zeker je snorkel en flippers mee als je hier naar toe gaat. Bij ieder strand kun je prima snorkelen, maar de toppers vind ik zelf Cas Abou (hier zwemt regelmatig een mantarog), Playa Porto Mari en Playa Lagun. Playa Lagun is een baai tussen twee rotsmuren in wat er voor zorgt dat er een mooie onderwaterwereld is. Mocht je schildpadden willen spotten, dan heb je hier (buiten klein Curaçao om) de grootste kans om ze te spotten. Bij Porto Mari kun je ook goed snorkelen en duiken. Ik heb zelf geen duikbrevet, maar ik heb hier wel een proefduik gemaakt. Echt heel erg leuk, want ook met een proefduik zie je al heel veel. Je hoeft namelijk niet diep onder water om de prachtigste vissen en planten te kunnen zien. Je gaat met een klein groepje het water in en oefent eerst met ademhalen en het verwijderen van water uit je duikbril. Daarna ga je duiken. Aanrader!

mantarot curaçao   snorkelen Curaçao

Klein Curaçao

Een hele gave dagtrip die je kunt maken is met de boot naar Klein Curaçao. Dit is een onbewoond eiland met poederwit strand. Je kunt ervoor kiezen om met een grote motorboot hier naar toe te varen (www.mermaidboattrips.com) of met een catamaran (www.bountyadventures.com). Ik ben zelf met de motorboot geweest. Het is ongeveer een uurtje varen. Tip als je snel zeeziek wordt: ga op het benedendek zitten, houd je ogen gericht op de horizon en neem eventueel een reispilletje in. Op die manier heb ik het in ieder geval overleefd ;) Het leuke van de motorboot is dat als je aankomt bij het eiland je van het bovenste dek het water in mag springen (ongeveer 6 a 7 meter!) en dan naar het eiland kunt zwemmen. Mocht je niet zo’n waaghals zijn, dan kun je ook gewoon zwemmend naar het eiland of je met een klein bootje af laten zetten. De Mermaid heeft een eigen accommodatie op het strand wat in mijn ogen echt een voordeel is. Ze hebben er ligstoelen, een douche en wc en tussen de middag wordt er een prima barbecue verzorgd. Als je met de catamaran gaat, dan eet je tussen de middag daar. Je kunt vanaf de catamaran wel naar het strand toe, maar ze hebben er geen ligbedje o.i.d. En wat doe je dan zoal de hele dag op een onbewoond eiland? In ieder geval snorkelen! Je spot hier (bijna) gegarandeerd schildpadden, zo gaaf! Ook kun je lekker zonnen en een rondje over het eiland wandelen. Er staat nog een verlaten vuurtoren en er is ooit een schip aangespoeld wat er nog ligt. Prima dagbesteding dus!

klein curaçao mermaid   klein Curaçao

klein curaçao schildpad   klein curaçao schildpad

klein Curaçao   klein Curaçao

Happy hour Zanzibar

Ben je wel in voor een feestje? Dan moet je zeker op zaterdagmiddag tussen 17.00 uur en 18.00 uur (en nog lang daarna) bij Zanzibar in de Jan Thiel baai zijn. Hier is het dan namelijk happy hour en dat is de start van een feestelijke avond met live band en DJ. En de Amstel Bright smaakt ook net even wat lekkerder op een tropisch strand ;)

zanzibar curaçao   curaçao

Stranden

Curaçao heeft de mooiste stranden. Mijn favoriet is Cas Abou. Dit is echt een typisch bountystrand met wit strand, palmbomen en een heerlijke zee. Volgens mij staat dit strand in alle lijstjes op nummer 1, maar die plek is ook dik verdiend. Andere stranden waar ik geweest ben zijn Porto Mari, Mambo beach, Grote knip, Playa Lagun, Jan Thiel en Directors Bay. De Grote Knip schijnt in het weekend erg druk te zijn met de lokale bevolking. Ik ben er doordeweeks geweest en vond het een leuk strandje, maar niet een topper. Er was net even wat meer afval enzo, wat het iets minder maakte. Maar misschien heb ik toen gewoon pech gehad. Porto Mari was wel heel mooi en als je een keer iets anders wilt dan zand, dan kun je naar Directors Bay. Dit is een koraalstrand en doorgaans heel rustig. Je kunt hier ook heel mooi snorkelen, maar je moet wel helemaal rechts het water in en dan om de rotspartij naar rechts zwemmen. Bij Playa Lagun kun je bovenop de rots heerlijk lunchen en daar krioelt het ook van de tamme leguanen. Bij Jan Thiel zitten leuke strandtenten waar genoeg gezelligheid te vinden is.

cas abou curaçao   cas abou curaçao

Cas Abou

playa laguna curaçao   playa lagun curaçao

Playa Lagun

mambo beach curaçao   mambo beach curaçao

Mambo beach

De blauwe kamer

Bij Playa Santa Cruz, aan de westkant van het eiland, zit Captain Goodlife. We hadden gehoord dat deze duikinstructeur met een bootje naar de ‘blauwe kamer’ vaart waar je kunt zwemmen en snorkelen. Toen we bij hem aankwamen was het heel rustig en het zag er allemaal wat vervallen uit. Het was een beetje onduidelijk wanneer we met het bootje weg zouden kunnen, maar we zagen ook kano’s liggen. Dat leek ons een veel beter idee! Volgens Captain Goodlife zou het erg pittig worden, omdat er een behoorlijk windje stond, maar dat hield ons niet tegen (en het was helemaal niet zo zwaar hoor, dus laat je niet ontmoedigen). We kregen wat aanwijzingen waar we moesten zijn (de baai uitvaren, naar links en dan tot de boei) en we gingen op pad. We mochten helemaal zelf weten hoe lang we weg zouden blijven, ideaal. Het was leuk om zelf met de kano op pad te gaan, lekker in je eigen tempo en varen waar jij wilt. Uiteindelijk kwamen we bij een boei aan, dus daar zou ook de grot ongeveer moeten liggen. Die vonden we inderdaad en we waren de enige toeristen. Dat maakte het al leuk. We legden de kano’s vast aan de boei en met snorkel en flippers zwommen we naar de grot. Door de lichtinval lijkt het inderdaad blauw, het had iets magisch. Als je door het water beweegt, lijkt het water wel licht te geven. Toen we weer naar de kano’s zwommen, kwamen we nog een Adelaarsrog tegen. Heel leuk tochtje dus en wat mij betreft echt een aanrader als je een sportief dagje wilt hebben!

blauwe kamer curaçao

Willemstad

De hoofdstad van Curaçao en ook wel een must see als je op Curaçao bent. De pontjesbrug met de gekleurde huisje is leuk. Vlakbij vind je de drijvende markt. Het is gewoon leuk om hier een dagje rond te lopen. Ik heb ook het Kurá Hulanda Museum over de slavernij bezocht. Persoonlijk vind ik het ook altijd belangrijk om iets van de cultuur mee te krijgen en in dit museum krijg je een goed overzicht van de geschiedenis van de slavernij. Best indrukwekkend!

willemstad curaçao   pontjesbrug Curaçao

Christoffelpark

Het Christoffelpark is het grootste natuurpark op Curaçao. Je betaalt aan het begin van het park toegang en kunt het park dan met de auto of te voet verkennen. Er zijn verschillende wandelroutes, maar het leukste is natuurlijk om de route naar de top van de Christoffelberg te nemen. Let op, je moet voor 11.00 uur het park in zijn! Tenminste, wij moesten dat. Op internet staat overal dat het park de hele dag toegankelijk is, maar onze ervaring is dat dat niet klopt. Wij waren toen ook net op tijd (echt 1 minuut voor 11) en mochten daardoor nog net naar binnen. De toeristen die daarna kwamen hadden pech. De klim naar de top is pittig, maar wel erg leuk. Het laatste stuk is het echt klimmen en klauteren. Bovenop heb je een leuk uitzicht!

Christoffelberg Curaçao   Christoffelberg Curaçao

Kite surfen

Kite surfen wordt steeds populairder op Curaçao. Bij de Sint Jorisbaai is een kite spot. Mocht je willen kiten, dan is het handig om zelf spullen mee te nemen vanuit Nederland. Het is namelijk nog niet zo populair dat je daar gemakkelijk spullen kunt huren. Het is ook leuk om hier met een four wheel drive off road te rijden richting de kust. De golven breken hier spectaculair!

kitesurfen Curaçao

De zoutpannen

Je kunt de zoutpannen van Jan Thiel of de zoutpannen van Jan Kok bezoeken. Ik ben zelf bij de zoutpannen van Jan Thiel geweest. Ga hier wandelen, hardlopen of mountainbiken. Grote kans dat je flamingo’s spot!

zoutpannen Curaçao

En verder

Naast deze activiteiten is er nog meer te doen op Curaçao! Hoog op mijn lijstje staat het Shete Boka National Park waar je mooi moet kunnen wandelen en mountainbiken. De omgeving is ruig, de zee breekt ook hier spectaculair op de kust. Ook de grotten van Hato lijken mij leuk om gezien te hebben. De grotten werden lang geleden bewoond door Ararwak indianen en in de tijd van de slavenhandel was dit een toevluchtsoord voor gevluchte slaven. Verder kun je op het eiland ook nog suppen (stand up paddling) en diverse landhuizen bezoeken.

Genoeg redenen om Curaçao dus eens een bezoek te brengen!

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s