Running essentials Düsseldorf marathon

hardlopen essentials

Als ik op vakantie ga, maak ik altijd een inpaklijst wat ik allemaal mee moet nemen. Ga ik in het buitenland een wedstrijd lopen, dan wordt die lijst uiteraard aangevuld met hardloopspullen. Wat neem ik allemaal mee naar Düsseldorf als ik de marathon ga lopen?

hardlopen essentials adidas

Erg belangrijk zijn natuurlijk mijn hardloopschoenen. Ik loop op de energy boost van Adidas. Ik heb twee paar van deze schoenen, ik kies voor de marathon voor dit zwarte paar. Ik heb het idee dat die net een klein tikje smaller vallen en iets lekkerder zitten. Scheelt nauwelijks hoor, maar alle beetjes helpen om lekker te lopen!

hardlopen essentials puma

Deze 3/4 tight van Puma is mijn favoriete hardloopbroek. Er zit een vakje achterop waar precies mijn telefoon in past. Hij zakt ook absoluut niet af en dat is het aller belangrijkste! De tight zit hoog, heeft een brede band en een koordje waarmee je de tight aan kunt trekken. De stof is niet al te dik, dus dat is ook fijn. Echt een broek voor in de lente. Het fijne aan een 3/4 tight is dat het niet te warm is en dat je benen niet tegen elkaar aan schuren. In de zomer trek ik ook wel eens een kort hardloopbroekje aan, maar met de marathon wil ik het niet riskeren dat m’n broek op een gegeven moment niet meer lekker zit. Daarom ga ik voor deze!

hardlopen essentials adidas

Dit wordt waarschijnlijk het shirt waar ik in ga hardlopen. Ik kies voor een shirt met een mouwtje, zodat ook bij de armen de kans niet bestaat dat ik schuurplekken krijg. Zomers loop ik eigenlijk altijd in een hemdje en dat gaat ook meestal wel goed, maar ik heb één keer tijdens een lange run dus wel gehad dat m’n armen langs de zijkant van m’n rug schuurden en dat was niet fijn. Dit shirt van Adidas heb ik op de expo van de halve marathon van Berlijn gekocht en die race ook daarin gelopen. Dat ging super goed, dus vandaar dat ie zondag weer aan gaat ;-) Mocht het wat fris zijn, dan doe ik er nog een hemdje onder, maar liever niet. Wil ook niet te warm gekleed zijn.

hardlopen essentials nike

Een ander item dat ik in Berlijn kocht is dit zweetbandje van Nike. Ik had thuis wel zweetbandjes liggen (die was ik alleen vergeten mee te nemen), maar deze is van dry fit materiaal en daardoor een stuk dunner dan de badstoffen dingen die ik al had. Daarom besloot ik deze mee te nemen en waarschijnlijk ga ik hem ook dragen. Het ligt nog een beetje aan het weer (de voorspelling is niet zo heel warm en waarschijnlijk een beetje regen), maar ik vind het wel handig om het zout uit m’n ogen te kunnen wrijven of de regen ;-). Als ik hem zat ben, kan ik hem altijd nog af doen.

hardlopen essentials Ipod

Mijn iPod is ook een belangrijk item! 42 Km zonder muziek lijkt me namelijk erg saai. Ik gebruik voor het hardlopen altijd een kleine iPod en niet m’n telefoon. De batterij van deze iPod gaat namelijk lekker lang mee, dus hoef ik me niet druk te maken dat ik onderweg zonder muziek zou komen te zitten. Ik heb een hardloopplaylist samengesteld met allemaal favoriete liedjes die me ergens aan doen herinneren. Bijvoorbeeld aan bepaalde vakantie of een bepaalde gebeurtenis. Ik heb ook gekeken naar de volgorde van de liedjes. Aan het einde van de marathon verwacht ik kapot te zijn, dus in die laatste kilometers heb ik nummers met een flinke beat gezet. In het begin van de race staan er ook wat rustigere nummers in, zodat ik niet meteen te hard van stapel loop.

hardlopen essentials powerbar

Tijdens de marathon is het belangrijk om genoeg energie te hebben. Die energie haal ik onder andere uit de bananen die bij de verzorgingsposten worden uitgereikt, maar ook uit de Powerbar energy snoepjes. Iedere 2,5 km neem ik zo’n snoepje en bij iedere 5 km drink ik ook wat water. Ideaal! Ik heb nu een aantal lange duurlopen op deze manier gedaan en dat werkte goed voor mij. Een gelletje heb ik nooit geprobeerd en zou misschien ook wel werken, maar het lijkt me gewoon niet lekker. De gelsnoepjes zijn ook niet heel lekker (gelukkig maar, anders zouden ze vast niet lang overleven thuis :-P ), maar ze komen best wel dicht in de buurt van een winegum. Ze zijn tijdens het lopen makkelijk weg te kauwen, dat is ook fijn. Dus, never change a winning strategy!

hardlopen essentials

Die gelsnoepjes (zo’n 17 stuks) moet ik natuurlijk wel meenemen en die passen niet allemaal in dat achterzakje van m’n tight. Daarom neem ik een spibelt mee waar ze in passen. Dit is het enige item dat ik liever niet mee zou nemen. Ik vind het zonder zo’n ding namelijk lekkerder lopen. Maar goed, gelukkig neemt de hoeveelheid bagage gedurende de marathon af en ik moet die gelsnoepjes toch ergens laten.

hardlopen essentials Polar M400

Mijn sporthorloge met hartslagband gaat ook mee. Ik heb zelf de Polar M400 en ben daar heel tevreden over. Ik vind het fijn om tijdens de run te kunnen zien hoeveel ik al heb gelopen en wat m’n gemiddelde snelheid is. Zeker in het begin van de race kijk ik er veel op. Dan wil ik namelijk nogal eens te snel starten. Voor m’n gevoel loop ik dan heel rustig, waarschijnlijk vanwege alle adrenaline, maar m’n horloge vertelt meestal iets anders. Dan is het wel handig om het tempo aan te passen.

Zo, dit zijn dus mijn running essentials! Alles ligt al klaar voor aanstaande zondag :) Kom maar op met die marathon!


2 reacties op ‘Running essentials Düsseldorf marathon

  1. Je bent er helemaal klaar voor, prima getraind en goed voorbereid wat kleding en andere attributen betreft. Leuk dat je ook in het geel gaat lopen ;-)
    In plaats van de Spibelt kan ik je de Flipbelt erg aanbevelen. Schuift niet, draait niet, zit als een 2e huid en kan genoeg bevatten zonder irritant te zijn.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s