Trainingsoverzicht 5

IMG_6556

Nog een weekje en dan is het zover… de marathon!! Het mag nu eigenlijk wel al zo ver zijn, want de pijntjes beginnen boven te komen. Logisch gaf de fysio aan, het is niet niks wat je je lichaam aan doet. Afgelopen week heb ik in ieder geval weer lekker gerend en de sportschool bezocht.

Na de halve marathon in Berlijn heb ik bijna een week niet gelopen. Dit omdat we de halve week nog in Berlijn waren en donderdag en vrijdag kon ik helaas niet. Vorige week zaterdag stond er een duurloop van 18 km op het programma. Op zich ging het goed, maar gaandeweg kreeg ik wel last van m’n spieren zeg! Zware benen, pff… En ook de dag erna had ik gewoon spierpijn. Hmm… misschien dat daar dan toch die herstelloopjes voor zijn, omdat tegen te gaan ;-)

hardlopen   hardlopen

Op maandag besloot ik daarom m’n benen lekker los te lopen met een loopje van 8 km. De eerste drie / vier kilometer voelde ik m’n benen echt nog wel, maar gaandeweg kwam ik er meer in en kwam ook de snelheid weer wat terug. Gelukkig! Het was een heerlijke avond, goede temperaturen en toen ik thuis kwam had ik het idee dat m’n benen al beter voelden! Geen idee of dat echt kan of dat het psychisch was, maar in ieder geval fijn.

hardlopen   hardlopen

Woensdagochtend was het ook al zo’n heerlijk weer. Na het opstaan snel m’n korte broek en shirt aangetrokken en een korte intervaltraining gedaan. De training bestond uit 5×6 min. rennen en aansluitend steeds 2 min. rust. Voor mij betekende de rust wandelen. Het rennen durfde ik nog niet echt voluit te doen, i.v.m. m’n knie, maar m’n snelheid varieerde op de intervalstukken tussen de 5.10 en 6.20 min/km. Ik deed een rondje door het bos waar het af en toe lekker op en neer ging, dat verklaart die 6.20 ;-) Eigenlijk vond ik deze training veel te snel voorbij gaan en had ik nog wel langer willen lopen, maar ik had nog een afspraak bij de fysio staan. Zij heeft m’n rug en bovenbenen stevig los gemasseerd. Om nou te zeggen dat zoiets op dat moment prettig voelt… nee :-P Maar na afloop merk ik wel dat het goed voelt!

hardlopen   hardlopen

Donderdag zelf aan de rug gewerkt in de sportschool. Dit keer wat meer gewicht en wat minder herhalingen. Lekkere training gehad!

IMG_6623

Vandaag heb ik de laatste hardlooptraining van deze week gedaan. Een kort duurloopje van 10 km. Ik had verwacht dat het zou regenen, want dat was voorspeld, maar het was eigenlijk prima weer toen ik de deur uit ging! Een zonnetje kwam zelfs nog tevoorschijn en het was niet te koud. Van de wind had ik in de duinen ook niet zo veel last. Die 10 km heb ik lekker gelopen. Muziekje op en gaan!

hardlopen nikeplus

Dat was mijn week weer op sportief gebied! Komende week nog twee keer lopen en dan op zaterdag off to Düsseldorf!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s