Hardlopen in Brazilië

hardlopen op vakantie

Al eerder schreef ik over de plekken waar ik in Brazilië ben op vakantie ben geweest. En op bijna al die plekken heb ik ook mijn loopschoenen aan getrokken en ben ik erop uit gegaan! Ik hou van hardlopen en van hardlopen op vakantie hou ik nog net iets meer. Het gaat mij er dan niet zozeer om een goede tijd te lopen, maar wel om het verkennen van de omgeving. Ook in Brazilië heb ik op prachtige plekken gelopen. Ik neem je mee langs mijn top 4!

1. Rio de Janeiro

Rio. De stad waar de finale van het WK voetbal plaatsvond en waar deze zomer de Olympische Spelen worden gehouden. De stad met de Suikerberg, het Christusbeeld en de Copacabana. Langs dit bekende strand loopt een boulevard waar iedere sportieveling zich laat zien. Je struikelt bijna over de hardlopers, maar dat maakt het ook juist zo leuk. Je waant je voor even een local en het uitzicht op het strand is ook niet verkeerd (helaas was het bij mij niet zo mooi weer). De boulevard is vlak, dus prima te belopen.

P1090456

2. Foz do Iguaçu

De watervallen van Iguaçu zijn wereldberoemd en liggen in een nationaal park op de grens met Brazilië en Argentinië. Niet ver daarvandaan ligt ook Paraguay. Ik heb niet in het nationale park zelf gelopen, maar in het dorpje in Argentinië waar wij sliepen en dat was de moeite waard. Na het bestuderen van een eenvoudige plattegrond, zag ik dat het mogelijk moest zijn om naar het drie landen punt te lopen. De eerste keer ging ik op pad, de route voerde grotendeels naar beneden. Bij iedere bocht dacht ik, ben ik er nu bijna? Ik had geen kaart mee en dus ook geen benul van hoe ver het nog zou zijn. Op een gegeven moment begon ik te twijfelen, want voor mijn gevoel had ik er al moeten zijn. En aangezien de weg alleen maar naar beneden liep, zou ik die ook nog terug omhoog moeten lopen… Daarom ben ik op een gegeven moment omgekeerd. Thuis zag ik, na wederom het bestuderen van het kaartje, dat ik er vlakbij moest zijn geweest. Twee dagen later volgde daarom een nieuwe poging! En toen heb ik het drie landen punt wel gehaald! Er stopte net een busje met toeristen die mooi even een fotootje van mij konden maken!

hardlopen   hardlopen

3. Barra do Sahy

Tja, wat is er nou leuker dan over een prachtig tropisch strand lopen met de zee aan de ene kant en palmbomen aan de andere kant! Ik vind het in Nederland ook altijd lekker om over het strand te lopen, ook al is dat wat zwaarder, en met zo’n mooie omgeving als Barra do Sahy is het helemaal leuk. Ik ben bij twee baaitjes geweest. De ene baai was wat kleiner, mul zand ook, maar de andere baai was groot (zo’n 2,5 km lang) met een breed strand en stevig zand. Ik heb hier twee keer gelopen, de eerste keer rond 10 uur ’s ochtends en toen was het heet, erg heet… De tweede keer daarom al voor 7 uur ’s ochtends weggegaan. Een stuk beter en ik kwam in ene ook andere hardlopers tegen. Goh… ;-)

hardlopen   hardlopen

4. Ilha Grande

Net als Barra do Sahy, heeft Ilha Grande ook een prachtig strand om te lopen. Misschien nog wel iets mooier dan Barra do Sahy! Waarom staat Ilha Grande dan toch op 4? Er lopen namelijk vrij veel zwerfhonden rond. En op zich heb ik helemaal niets tegen honden, maar als ik aan het hardlopen ben en ik loop langs honden die ik niet ken, dan vind ik dat toch altijd een beetje spannend. Gelukkig waren deze honden vrolijk en gezellig, maar het zorgde af en toe toch voor wat sprintmomentjes. Ach, goed voor de gemiddelde snelheid ;-)

hardlopen   hardlopen

Dit waren toch wel de leukste plekken waar ik heb gelopen in Brazilië. In Sao Paulo en Bonito heb ik ook gelopen, maar dit was minder speciaal. De run die ik in Bonito heb gedaan was oke, maar niet bijzonder. Overdag waren we de hele dag op pad, dus ik moest ’s avonds lopen. En aangezien het in Brazilië vroeg donker is, moest ik dus in het donker lopen… Niet echt ideaal, maar ja, ik wilde graag gaan! Het dorpje zelf is niet heel gezellig en in het donker voelde ik me toch wat ongemakkelijk. Volgens mij heb ik mijn rondje toen maar wat ingekort, zeker toen ik op een gegeven moment een beetje buiten het dorp raakte. Snel omgekeerd en terug gelopen naar het hotel! In Sao Paulo heb ik alleen op de loopband gelopen. Dat zegt genoeg lijkt me!

Dat hardlopen op vakantie voor mij iets extra’s toevoegt, blijkt wel uit het feit dat ik me de runs nog precies voor de geest kan halen, ook al zijn de meesten bijna twee jaar geleden! Volgende vakantie gaan de hardloopschoenen dus weer lekker mee!

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s