Best nine 2017

best nine 2017

Vorige week blikte ik al terug op mijn hardloopdoelen van 2017. Deze keer loop ik door mijn ‘best nine’ van 2017! Welke foto’s kregen de meeste likes? Welk verhaal zit erachter? En… welke foto vind ik ontbreken in het lijstje?

marathon Rotterdam

Nummer 1

Deze foto heeft heeft het afgelopen jaar het beste gescoord op Instagram. En hier ben ik het zo dik mee eens! Dit jaar liep ik 1 marathon, namelijk de marathon van Rotterdam, en hier liep ik een PR. Dus ik was ZO blij en volgens mij is dat bijna niet te zien ;-) Helemaal terecht dus dat deze op nummer 1 staat!

Nummer 2

Op 12 februari liep ik de 30 km tijdens de Groet uit Schoorl run. Esther deed de halve marathon en de eerste 21 km heb ik dan ook met haar, Erwin en Remco samen gelopen. Het had die nacht gesneeuwd, dus we liepen door een prachtig landschap. Na 21 km sloegen Esther en Erwin af naar de finish en Remco en ik gingen door m de 30 km vol te maken. En toen begon na 23/24 km de ellende… Ik heb nog nooit zo’n zware en moeilijke wedstrijd gelopen. Ik had al wat last van m’n maag, maar in het eerste gedeelte van de race ging het nog wel. Op een gegeven moment ging het echter niet meer. Buikkrampen, pijn etc. Alle narigheid bij elkaar dus. Met hangen en wurgen heb ik die race uitgelopen!

Nummer 3

Op nummer 3 staat weer een foto van een wedstrijd! Deze is genomen tijdens de Marikenloop, die ik voor de eerste keer liep. Waar de race in Groet fysiek heel zwaar was, was dit een mentaal zware race. In de periode ervoor was er op privé vlak behoorlijk wat gebeurd, dus ik was heeeeeeeeeel blij dat Petra en Debbie besloten om met mij mee te lopen (zie ze hier als echte bodyguards aan mijn zijde lopen ;-) ) Petra en Debbie hebben me er echt doorheen gesleept en dankzij hen heb ik de finish gehaald. Ik ben heel dankbaar voor zulke toppers!

Nummer 4

In aanloop naar Rotterdam heb ik naast de Groet uit Schoorl run, nog een een dertig kilometer run als training gelopen. Deze kilometers gingen gelukkig veel beter. Ik was niet misselijk of wat dan ook, dus dat gaf weer wat vertrouwen voor de marathon! De eerste helft liep mijn vriend mee, de tweede helft heb ik alleen gelopen. Toen ik thuis kwam had ik een dikke runners high te pakken!

Asics Frontrunner

Nummer 5

Dit jaar ben ik gekozen tot één van de ASICS FrontRunner teamleden. In april hadden we ons eerste trainingsweekend in Apeldoorn en daar is deze foto gemaakt. Robert (Lathouwers) verzorgde een clinic en samen met Celeste moest ik proberen te sprinten terwijl zij mij met dit elastiek tegen probeerde te houden. Goeie oefening! Het was een super leuk weekend, het was tof om goed met iedereen kennis te kunnen maken! Inmiddels hebben we al een aantal gave dingen samen gedaan. Dit weekend natuurlijk, maar ook de Marikenloop, Dam tot Damloop en ons eigen georganiseerde Lampie-on tour. Op naar nog meer mooie dingen in 2018!

Nummer 6

Volgens mij was dit het eerste rondje na de marathon. Een hele rustige 3 km om de spierpijn eruit te lopen. Het bollenveld achter mij stond inmiddels in bloei :-)

hardlopen Asics Frontrunner

Nummer 7

De hardloopselfies zijn goed vertegenwoordigd ;-) Deze, gemaakt tijdens een rondje van 8 km in de duinen, deed het blijkbaar ook goed.

marathon Rotterdam

Nummer 8

Kijk, daar is de Rotterdam marathon weer! Deze foto is gemaakt bij de 28 km, still going strong! Mijn ouders en vriend hebben de foto gemaakt, zij hebben mij op diverse punten aangemoedigd. Het was die dag heerlijk weer, top voor de supporters natuurlijk, maar voor mij wel iets te warm. Gelukkig waren er genoeg drankposten waar ook sponzen uit werden gedeeld, zo kon ik nog een beetje voor verkoeling zorgen. In het Kralingse bos bij de 36 km kreeg ik het wel zwaarder, maar ik wist dat ik het ging halen en als ik niet zou gaan wandelen, zou ik ook nog mijn streeftijd gaan halen!

marathon Rotterdam

Nummer 9

En ook de laatste foto heeft weer met de marathon van Rotterdam te maken! Mét medaille, super trots op mijn prestatie!

Oké, dit is dus de officiële best nine. Met de marathon van Rotterdam overduidelijk als populairste evenement! Maarre, mis ik ook nog wat foto’s? Foto’s die ik eigenlijk wel in mijn best nine vind thuishoren omdat er een bepaald verhaal achter zit? Ja, zeker! De onderstaande drie foto’s hadden er wat mij betreft in mogen staan!

Dit jaar deed ik voor het eerst mee aan een triatlon! Een 1/8e triatlon weliswaar, maar toch :-) Eerst moest ik 500 meter zwemmen, vervolgens 20 km fietsen en daarna nog 5 km hardlopen. Ik finishte in 1 uur en 28 minuten, waar ik dik en dik tevreden mee was. En wie weet krijgt dit nog wel eens een keer een vervolg!

Zevenheuvelenloop 2017

Ook de Zevenheuvelenloop vind ik wel in het rijtje thuis horen. Dit was namelijk de eerste race sinds de zomer die weer eens écht lekker ging. Ik had een runners high te pakken en een mooie tijd. Sinds die race heb ik ook het idee dat de langere afstanden me weer wat makkelijker af gaan end daarom heb ik besloten om me in te schrijven voor de halve marathon van Egmond. Deze heb ik nog niet eerder gelopen (wel twee keer de kwart marathon daar gedaan), dus ik ben heel benieuwd!

En tenslotte is deze foto ook heel waardevol voor mij. Want het gaat niet altijd om je eigen prestaties, maar soms moet je er ook zijn voor anderen! In oktober liep mijn zusje haar eerste marathon in Amsterdam, die heel speciaal voor ons was. Samen met mijn moeder kon ik haar op de finishlijn onthalen en haar een dikke knuffel geven om haar te feliciteren met deze prestatie!

Ik ben benieuwd wat 2018 op hardloopgebied allemaal weer in petto heeft. In ieder geval trap ik de maand januari goed af met twee leuke wedstrijden (de halve marathon van Egmond en de Polar Bear race). Een goed begin is het halve werk zullen we maar zeggen :-)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s