Recept: Teff ontbijtjes

teffinside

Van mijn ontbijt maak ik meestal een feestje, want als ik weet dat er een heerlijk ontbijtje te wachten staat, maakt dat het opstaan net even iets makkelijker ;-) Ik varieer graag met wat ik eet, maar ik vind het wel belangrijk dat de maaltijd goed vult en ik er een paar uurtjes op kan leven. Daarom ontbijt ik heel regelmatig met Teff.

Ik kwam voor het eerst in aanraking met Teff tijdens een Asics Frontrunner weekend in april. De presentatie over het oergraan Teff vond ik in ieder geval goed klinken. Vooral dat het veel langzaam verteerbare koolhydraten bevat, waardoor je langer een vol gevoel moet hebben. Het blijkt dat veel (top)sporters Teff gebruiken, omdat door die langzame koolhydraten de energie gelijkmatiger wordt vrijgegeven en je daardoor langer door kunt. Ook bevat Teff eiwitten die we daadwerkelijk nodig hebben en je lichaam gebruikt voor het herstel van slijtage en ten opzichte van havermout bevat het meer vitaminen en mineralen. We kregen een pot Teff mee naar huis om zelf de voordelen te ondervinden.

Nu ben ik natuurlijk geen topsporter, maar als ik een duurloop ga doen, dan vind ik het wel belangrijk dat ik daarvoor een maaltijd op heb waarop ik even vooruit kan (ik ben namelijk niet van het lopen op een nuchtere maag…). Ook als ik moet werken, is het prettig wanneer ik niet een uur na mijn ontbijt alweer trek heb. Die eerste pot Teff is allang op, wat volgens mij wel aangeeft dat het me goed bevalt ;-)

Maar, wat kun je nou eigenlijk allemaal precies met Teff? Hieronder deel ik vijf receptjes met je!

Hüttenkäse bowl

Wat heb je nodig?

-> 25 gram Teff fruit flakes

-> 100 gram hüttenkäse

-> 1 perzik

-> mini handje ongezouten notenmix

-> honing naar smaak

Meng de Teff fruit flakes met de hüttenkäse en de voeg daar naar smaak wat honing aan toe. Schil de perzik, snijd hem in kleine blokjes en voeg toe. Doe er daarna nog wat noten bij. Eet smakelijk!

teff inside

Banaan, mango, kokos shake

Wat heb je nodig?

-> 40 gram Teff instant duursport banaan

-> 125 gram mango uit de diepvries

-> 300 gram (amandel)melk

-> 15 gram kokosrasp

-> 5 gram honing

Doe alles in de blender en zorg ervoor dat je de Teff als laatste erin doet (op die manier blijft de Teff niet plakken in de messen van je blender). Geniet daarna van deze zomerse shake! Overigens is de shake best dik, dus ik doe hem altijd in een schaaltje met een lepel erbij.

teff inside

Kiwi bommetje

Wat heb je nodig?

-> 30 gram Teff fruit flakes

-> 250 gram Turkse yoghurt

-> 1 kiwi

-> 20 gram rozijnen

-> honing naar smaak

Meng de Turkse yoghurt met de Teff fruit flakes. Je kunt trouwens ook andere yoghurt gebruiken uiteraard, maar ik ben zelf fan van deze variant, omdat de yoghurt heel stevig is. Snijd de kiwi in partjes en voeg die samen met de rozijnen en wat honing aan de yoghurt toe. Lekker!

teff inside

Chocoladeshake

Wat heb je nodig?

-> 40 gram Teff instant duursport naturel

-> 1 banaan

-> 300 gram (amandel)melk

-> 15 gram cacao

-> dadelstroop naar smaak

Doe eerst de banaan, amandelmelk en cacao in de blender. Voeg dan de Teff instant duursport en de dadelstroop toe. Proef tussendoor even of de chocoladeshake zoet genoeg is, anders kun je nog iets meer dadelstroop toevoegen. Et voilà, klaar is je chocoladeshake!

teff inside

Overnight Teff

Wat heb je nodig?

-> 50 gram Teff muesli (er zit geen verschil tussen de lichte of donkere vlokken)

-> 200 gram (amandel)melk

-> 20 gram rozijnen

-> halve appel

-> flinke hand diepvries bosbessen

-> kaneel

-> honing en kokosrasp naar smaak

teff inside

Meng de muesli en amandelmelk door elkaar. Roer daarna de rozijnen en bosbessen erdoor heen. Snijd tenslotte de appel in kleine stukjes en voeg ook toe. Strooi er nog wat kaneel over en zet je maaltijd een nachtje in de koelkast. De volgende ochtend kun je naar smaak nog wat honing en/of kokos toevoegen!

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan eens een kijkje op http://www.teffinside.com! Hier kun je meer informatie vinden over Teff en alle producten online bestellen.


2 reacties op ‘Recept: Teff ontbijtjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s