Hardloopevents najaar 2017

De Dam tot Damloop zit er alweer op, voor de rest van het jaar heb ik nu alleen nog de Zevenheuvelenloop gepland staan. Daar kijk ik ook zeker naar uit, maar in die tussenliggende periode of juist daarna zou ik het ook wel leuk vinden om nog eens een keer ergens aan de start van een evenement te kunnen verschijnen! Daarom ben ik op zoek gegaan naar de leukste najaarsevenementen! Groot of klein, dat maakt niet uit :-) Zit er iets voor jou bij? Of heb je misschien nog een leuke tip? Ik hoor het graag!

24-9 Vredesloop Den Haag

Voor de vijfde keer vindt de Vredesloop dit jaar in Den Haag plaats. Ik heb nog nooit meegelopen, maar als ik de website zo bekijk, dan ziet het eruit als een gezellig en goed georganiseerd evenement wat nog best wel groot is. Je kunt kiezen uit 5 of 10 km, dus wie weet besluit ik nog wel om mee te doen (mocht dat mogelijk zijn en mocht ik het zien zitten aankomend weekend). Zou in ieder geval een mooi uitlooprondje na de Dam tot Dam zijn!

24-9 Halve van Haarlem

Iets dichter bij mijn huis vindt op dezelfde dag als de Vredesloop de Halve van Haarlem plaats. De hoofdafstand is, je raadt het vast al, de halve marathon. Maar je kunt ook de 5 en 10 km lopen! Misschien iets minder groot dan de loop in Den Haag, maar vast niet minder gezellig. Hmm, dit zou ook een goede optie kunnen zijn!

1-10 / 5-11 / 10-12 Twiskemolenloop

De Twiskemolenloop heeft al meerdere keren op mijn ‘to do lijstje’ gestaan, maar tot nu toe is het er nog niet van gekomen om hem daadwerkelijk te lopen. Dit seizoen kan ik in de herkansing, dit jaar staan er namelijk nog drie edities op het programma en ook begin 2018 staat hij nog een paar keer in de planning. De loop wordt georganiseerd door AC Waterland en is kleinschalig. Daar is het inschrijfgeld ook naar, je krijgt daarvoor water, thee of sportdrank en je kunt je na afloop laten masseren. Een medaille is optioneel bij te kopen voor 2,50. De loop gaat langs de Twiskemolen en je kunt kiezen uit diverse afstanden: 5, 10, 16,1 of 21,1 km!

15-10 Amsterdam marathon (of de 8 km of halve marathon)

Twee jaar geleden deed ik mee aan de halve marathon en vorig jaar liep ik de hele marathon. Het leek me leuk om dit jaar dan de 8 km te doen, zodat ik alle afstanden hier eens gehad zou hebben. Toen besloot mijn zus echter om hier haar eerste marathon te gaan lopen en ja, dan moet je natuurlijk wel supporten! Dus dit jaar ben ik er dus als supporter bij. Wie kan ik daar nog meer aanmoedigen?

15-10 Run for 2 evenement

Via IG ken ik Brigitte en op dezelfde dag als de Amsterdam marathon organiseert zij samen met een vriendin een sponsorloop om geld in te zamelen voor hardlooprolstoelen voor hun zonen Tom en Lorenzo. De loop vindt plaats in Kerkdriel en je kunt kiezen voor de 5 of 10 km. Ben je niet zo van het hardlopen, dan is er ook een wandeltocht van 7,5 km! Sportief bezig zijn voor een goed doel, prima plan natuurlijk!

29-10 BUFF Duinentrail Schoorl

In juli heb ik mijn eerste officiële trailrun in België gelopen. Zondag 29 oktober wordt er een trail georganiseerd in Schoorl, een stuk dichter bij huis dus! Het is mogelijk om 10 km, 17 km of 35 km te lopen. De 10 km vind ik wel aantrekkelijk klinken. Ik heb ook nog nooit in de omgeving van Schoorl gelopen (naja, behalve de Groet uit Schoorl run dan, maar die gaat gewoon over verharde paden), dus het lijkt me een leuke uitdaging!

29-10 / 3-12 Strand- en duinloop AV Castricum

Een thuiswedstrijd is altijd leuk om te doen. Dit is alweer het 52e (!) seizoen dat de strand- en duinlopen door AV Castricum worden georganiseerd. Ik heb al regelmatig meegedaan. Daardoor zou ik nu wellicht eerder voor een wedstrijd kiezen die ik nog niet heb gelopen, maar mocht ik toevallig thuis en in de gelegenheid zijn, dan schrijf ik me misschien wel last minute in! Ik vind de lopen echt wel een aanrader, je gaat door het mooie duingebied bij Castricum en je pakt altijd een stuk strand mee. Mooie training als je bijvoorbeeld mee gaat doen aan de halve marathon van Egmond.

12-11 Olympisch Stadionloop

Mocht je, net als ik, niet in staat zijn om op zondag 15 oktober te finishen in het Olympisch Stadion, dan kun je altijd op zondag 12 november in de herkansing. Dan organiseert Phanos namelijk de Olympisch Stadionloop!

12-11 Instarunmeeting

Dit is dan wel niet een echte wedstrijd, maar wel heel gezellig! Mocht je actief zijn op social media (of niet, dan ben je ook welkom natuurlijk!), dan kun je op zondag 12 november meedoen aan de Instarunmeeting. Alle aanwezigen zijn gek op hardlopen en de meeste aanwezigen delen hun runs op Instagram. Dus vind je het leuk om eens met mensen een rondje te lopen die net zo fan zijn van hardlopen als jij, dan kun je hier terecht. Het gaat om de gezelligheid, niets moet, alles mag. De plaats, tijd en te lopen afstand wordt nog bepaald (zie de website instarunmeeting.wordpress.com voor meer info).

19-11 Zevenheuvelenloop

Vorig jaar deed ik voor het eerst mee aan deze gezellige loop! Dat was zo goed bevallen, dat ik besloot me nu weer in te schrijven. Het parcours is mooi en ik vind het wel leuk dat er heuvels inzitten. Omhoog is even buffelen, maar de laatste twee km tot aan de finish lopen heerlijk naar beneden!

26-11 Runnersworld Parkloop Heiloo

Deze loop is onderdeel van het Runnersworld crosscircuit. Je kunt aan het gehele circuit meedoen, maar het is ook mogelijk om aan een enkele wedstrijd mee te doen. In Heiloo kun je 6 of 9 km lopen. Wederom is dit bijna een thuiswedstrijd, dus interessant genoeg om in de gaten te houden!

9-12 Midwinterduinloop

Le Champion organiseert begin december altijd de Midwinterduinloop. Zoals de naam al doet vermoeden loop je een prachtige route door de duinen. Je kunt kiezen uit 7,6 km en 16,8 km en de routes lopen door het duingebied bij Egmond. Vorig jaar heb ik hier aan meegedaan en dat was een prima ervaring!

10-12 Bruggenloop Rotterdam

Over de Bruggenloop hoor ik altijd goede verhalen! Ik las wel dat dit jaar de Erasmusbrug niet in het parcours is opgenomen. Dat vind ik wel jammer, want ik had graag nog even een flashback naar de marathon van Rotterdam gehad. Maar goed, er zitten nog genoeg andere bruggen in het programma!

Als je wil kun je ieder weekend wel meedoen aan een hardloopevenement. Heel gezellig dus! Staat er een loop niet tussen, maar die wel heel erg aan te raden is? Laat het me vooral weten!


2 reacties op ‘Hardloopevents najaar 2017

  1. Leuk! Ik loop ook de Zevenheuvelenloop en heb allemaal lokale wedstrijden in mijn trainingsschema opgenomen. Dat loopt toch wel zo lekker. :) Veel plezier met je voorbereiding!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s