Out of the comfort zone!

hardlopen

Waarom in je comfortzone blijven wanneer er daarbuiten zoveel te beleven valt? Deze wijze spreuk staat groot op de muur van mijn sportschool. Want ja, deze zomer ben ik daar regelmatig te vinden. En ook het zwembad heb ik afgelopen weken al vaker van binnen gezien dan de afgelopen jaren bij elkaar. What’s up?

Hardlopen doe ik nu zo’n drie jaar. Ik vind het heerlijk en heb het soms ook echt nodig om even m’n hoofd leeg te maken. Binnen het hardlopen zijn er ook nog genoeg doelen die ik wil behalen dus wat dat betreft kan ik me hier nog volledig op toeleggen. Daarnaast vind ik het ook nog steeds erg leuk om te doen, de allerbelangrijkste drijfveer om iets te doen lijkt me :-)

Afgelopen weken had ik echter wat meer tijd waardoor ik besloot voor de zomerperiode een abonnement op de sportschool te nemen. En zo komt het dat ik nu naast het lopen ook nog 1x per week naar yoga ga en regelmatig aan het HIT training mee doe. Heerlijk en een leuke afwisseling op het lopen! 

De reden dat ik ook al een paar keer baantjes heb getrokken is dat ik in september mee doe aan een 1/8 triatlon! 500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen. Voor een marathon draai ik m’n hand niet om (naja, bij wijze van spreke dan he ;-) ), maar dit vind ik toch best spannend! Allemaal nieuwe dingen, want naast het zwemmen zal ik ook een paar keer een rondje op de fiets moeten gaan maken.

Deze sporten liggen allemaal buiten mijn comfortzone, want die zone is duidelijk hardlopen. Maar het is best leuk om eens buiten de lijntjes te kleuren! En ik merk ook dat ik hier in het hardlopen baat bij heb. De yoga maakt me (hopelijk) iets leniger, door de HIT lessen ontwikkel ik (hopelijk) meer spierkracht en tijdens het zwemmen gebruik je je spieren ook weer op een andere manier.

Komende weken blijf ik me dus regelmatig lekker buiten m’n comfortzone begeven!


Een reactie op “Out of the comfort zone!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s