Raceverslag: Fit Fun Run

fit fun run

Wat was het afgelopen zondag gezellig in Harmelen! Debbie a.k.a. @fitfunrun_com en tevens teammaatje van Asics organiseerde namelijk haar eigen run! Hoe cool is dat! Echt iets om super trots op te zijn wanneer je je eigen evenement hebt! Vorig jaar was de eerste editie en nu dus nummer twee. Je kon kiezen uit 5 of 10 km en aan de kinderen was ook gedacht want zij konden mee doen aan de kidsrun. Bij deze een kleine sfeerimpressie van de dag!

Als ik aan een race mee doe die niet naast de deur ligt, dan kies ik meestal voor de langste afstand. Onder het mom van, dan haal ik alles eruit wat erin zit ;-) Harmelen is voor mij een uurtje rijden, dus je zou zeggen dat ik dan de 10 km heb gelopen, maar dit keer besloot ik gewoon eens voor een 5 km te gaan! En volgens mij was dit m’n allereerste 5 km race ooit! Toen het zondagochtend een warme dag beloofde te worden, was ik extra blij met mij keuze. Een aantal weken geleden in Hoogvliet was ik jaloers op de mensen die de 5 km liepen en op een gegeven moment af mochten slaan, nu was ik degene die de kortste route naar de finish mocht nemen ;-)

fit fun run

Startnummer, check!

Toen ik ongeveer drie kwartier voor de start aankwam, was het al gezellig druk. Hip hardlopen had een stand met allemaal kleding, je kon voor het goede doel je nagels laten lakken, er stonden masseurs klaar voor na de wedstrijd en er was een gezellig terras. Teammaatjes Chris, Manon en Jermaine waren er ook (Manon heeft de 5 km gewoon rollend in een rolstoel afgelegd, respect!!) en er waren zóveel andere bekenden van Instagram. Super leuk! Bij Meike kon ik mijn startnummer ophalen en daarna was het tijd om even met iedereen bij te kletsen. Voor we het wisten moesten we naar het startvak en gaf Debbie het startschot voor het begin van de race!

fit fun run

Samen met Shiva bij de start

Omdat ik zaterdag ook al 16 km had gelopen, besloot ik wel door te lopen, maar niet voor een tijd te gaan of alles te geven. Mijn muziek was ik vergeten, maar dat was eigenlijk helemaal niet erg, omdat er dus zoveel bekenden meeliepen. Esther liep de 10 km en de eerste 2 km konden we gezellig samen oplopen. We liepen ook bij Ginny en een vriendin van haar in het groepje. Zij deden net als ik de 5 km, dus na de splitsing liep ik met hen verder. We begonnen op een weg met veel bomen (yes, schaduw!), maar na de splitsing met de 10 km gingen we door het weiland met alleen maar zon. Ik merkte dat mijn hartslag hier best wel omhoog schoot. Tot ongeveer 3,5 / 4 km kon ik bij Ginny blijven lopen, maar ik merkte dat mijn lichaam vermoeide en besloot in de laatste km toch wat gas terug te nemen.

fit fun run

Gefinisht!

Door het tempo iets te laten zakken, zakte ook mijn hartslag wat wel prettig was. De laatste paar honderd meter liepen we weer op de weg met de vele bomen en op dat moment was de finish ook in zicht. Hier zette ik voor de vorm wel weer even wat aan en uiteindelijk klokte ik een tijd van 28.21 minuten. Prima! Helemaal tevreden! Van Meike kreeg ik de enige echte Fit Fun Run medaille uitgereikt én een flesje water die zeer welkom was.

fit fun run

De enige echte Fit Fun Run medaille :-)

Bij de finish druppelden langzamerhand alle bekenden weer binnen. Shiva was tweede geworden bij de vrouwen op de 5 km en Wouter was veruit de beste 5 km loper bij de mannen. Daarom hebben we met z’n allen nog gewacht op de prijsuitreiking en toen was het tijd om weer naar huis richting de bbq te gaan!

fit fun run

En het was gezellig!

Als je houdt van kleinschalige, gezellige loopjes, dan kan ik de Fit Fun Run zeker aanraden! Debbie, bedankt! Enne, tot volgend jaar bij editie 3?


Een reactie op “Raceverslag: Fit Fun Run

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s