Review: boek Mama’s Marathon

Mama's marathon

Mama’s marathon, een hardloopgids voor moeders door Esther Roelofs. Esther heeft twee kinderen, werkt fulltime en heeft alle marathons behorende tot de Major 6 gelopen. Genoeg inspiratie dus! Maar, ben ik een moeder? Nee. Toch heb ik het boek met veel plezier gelezen! Dus laat je zeker niet tegen houden door de titel als je nog helemaal niet in de kinder fase zit. Benieuwd voor wie het boek wel geschikt is en wat je kunt verwachten? Lees dan even verder!

Wellicht word je aandacht in eerste instantie getrokken naar het woordje mama. Maar laat je daar niet door afschrikken. Het boek heet namelijk Mama’s Marathon en over dat tweede woord gaat het boek. De schrijfster heeft kinderen en in het boek komen hele leuke mama’s aan bod, maar de kern is eigenlijk hoe je een marathon gaat inplannen in een drukke levensstijl. Of dat nu komt doordat je drie kids hebt of een fulltime baan met daarnaast nog allerlei activiteiten. Hoe kun je ervoor gaan zorgen dat je, ondanks jouw drukke leven, toch tijd hebt om te gaan trainen voor een marathon? Hier heeft Esther tips voor. En dat niet alleen. Ook de eerste kennis die je nodig hebt over type trainingen, eten en drinken, looptechniek en motivatie komen aan bod.

Het boek begint met hoe je tot de beslissing kan komen om de marathon te lopen en wat je van de voorbereiding kunt verwachten. Waar moet je rekening mee houden en wat heb je allemaal nodig? Dat maakt het een ideaal boek voor de startende marathonloper. Heb je je ingeschreven voor je eerste marathon of twijfel je nog of je het gaat doen? Dan raad ik zeker dit boek aan, want alles waar je mee te maken krijgt wordt beschreven. 

Voor de ervaren loper is het een feest van herkenning. Vooral het hoofdstuk ‘Aftellen naar de marathon’ is hoe ik het zelf heb beleefd. Esther besteedt ook een stuk aan het mentale aspect wat ik heel goed vind, want naar mijn mening kun je een marathon pas goed volbrengen als je focus helemaal goed is. Er worden zoals gezegd heel veel zaken besproken in het boek, wat ervoor zorgt dat het vooral de basiskennis is die gedeeld wordt. De ervaren lopers weten dit wellicht al maar soms is het ook even goed om je weer van bepaalde zaken bewust te worden. 

Een leuk aspect is dat Esther vijf vrouwen heeft geïnterviewd die meerdere keren aan bod komen. Zo hoor je niet alleen haar verhaal, maar ook het verhaal van Hedwig, Marlous, Bionda, Suzan en Krista. Die verhalen inspireren weer om (nog een keer) een marathon te gaan lopen.

Ben je dus dol op hardlopen en sta je op het punt om voor het eerst een marathon te gaan lopen? Dan is dit boek een dikke aanrader! Of je nu moeder, man of vrouw bent. Ik denk wel dat vrouwen zich meer aangesproken zullen voelen en dat het dan nét wat leuker leest. Maar ook mannen kunnen hier wellicht wat tips uit halen!

Na het lezen van het boek zijn bij mij de marathon kriebels in ieder geval wel weer aangewakkerd! En hoe zit dat bij jou? Ben je nieuwsgierig geworden? 

Het boek kost 20 euro en is te koop via http://www.bol.com


5 reacties op ‘Review: boek Mama’s Marathon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s