Road to DTD 1

hardlopen

Jaaaaa, ik ben weer begonnen met een nieuw trainingsschema! Dit keer leidt de weg naar de Dam tot Damloop. Ik schreef vorige week nog dat ik pas van plan was over twee weken te beginnen, maar ik voelde me weer helemaal hersteld na de marathon, dus ik besloot nu al te starten. Terug van weggeweest op het programma zijn de interval trainingen. Zwaar, maar ze geven wel veel voldoening! Deze week heb ik vier keer gelopen, omdat ik op donderdag ook nog de training bij de Asics Flagshipstore mee pakte. Leuk! Hoe de eerste trainingsweek is verlopen lees je hier!

Op maandag doe ik altijd een herstelloopje. Dat betekent dat ik mijn hartslag niet boven de 150 laat uitkomen en het rondje is meestal niet al te lang. Voor mij komt dat perfect uit, want op maandag ga ik altijd na mijn werk lopen. Ik liep een prima rondje. Er was wel veel wind, maar de lucht was strakblauw en er stond een zonnetje, dus perfect loopweer!

hardlopen

Mijn eerste interval stond op woensdag gepland. Om er even in te komen had ik vorige week zaterdag al een intervaltraining gedaan. Van te voren zie ik er meestel tegenop, tijdens vraag ik me vaak af waar ik mee bezig ben, maar achteraf voelt het heel goed! Dit keer moest ik 2 km op ongeveer 5.40 min/km lopen, daarna 2 km op 5.30 min/km, een km op 5.20 min/km en een km sprinten. Tussendoor mocht ik steeds 250 meter rusten (wandelen). Het ging lekker, want mijn snelheid lag steeds iets hoger dan moest en ik kon het goed volhouden!

hardlopen

Op donderdag ging ik met de trein naar Amsterdam. Iedere donderdagavond en iedere zondagochtend organiseert de Asics Flagshipstore namelijk een training waar je gratis aan mee kunt doen. Leuk! Petra, Lotte en Simone gingen ook en er waren nog een paar bekenden. De Asics winkel ligt naast het Vondelpark, dus daar konden (net als heeeeeel veel andere mensen) mooi onze training doen. We begonnen met inlopen, daarna loopscholing en daarna weer een interval. Een minuut op tempo lopen, rust, twee minuten op tempo, rust, drie minuten op tempo en daarna rust. En dat drie keer. Lekker hoor! Thuis kom ik tijdens mijn hardlooprondjes soms niemand tegen in het duin, in het Vondelpark struikel je bijna over de sporters. Maar dat zorgt ook wel voor veel positieve energie! Ik ga zeker vaker richting in Amsterdam om aan de training mee te doen.

hardlopen

De week sloot ik af met een duurloopje op zaterdag. Ik liep 8 km met een gemiddelde van ongeveer 6.15 min/km en de laatste twee km mocht ik versnellen. Dat lukte erg goed en na de training had ik ook zeker het gevoel dat ik iets gedaan had. Ik liep de witte pijltjesroute in het duin, één van mijn favoriete 10 km routes. Hopelijk gaat het komende week net zo lekker!

hardlopen


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s