Asics FrontRunner trainingsweekend

Asics Frontrunner

Hardlopen en plezier, daar draaide het kort gezegd om het afgelopen weekend. Het Asics FrontRunner team kwam namelijk bij elkaar in Apeldoorn voor het eerste trainingsweekend. Wat een energie zeg! Iedereen was super enthousiast en we hebben zóveel gedaan! Eens kijken of ik dat kort samenvattend op papier kan zetten ;-)

De locatie

Het decor voor dit eerste weekend was de Stay Okay in Apeldoorn. De Stay Okay ligt in een prachtige omgeving, dus hardlooptechnisch kwam dat wel goed uit :-) De feestcommissie had alles goed geregeld. Er was een zaaltje waar we gebruik van konden maken en we hadden verschillende kamers waar we in onderverdeeld waren. Mirthe, Debbie en Erlinde waren mijn roomies voor deze nacht, bedankt voor de gezelligheid meiden!

Asics Frontrunner   Asics Frontrunner

De deelnemers

Het Asics FrontRunner team bestaat uit 30 leden. Bijna iedereen was aanwezig wat super leuk was. Alleen Valentino en Daniël ontbraken. Daniël had wel een hele goede reden, aangezien zijn zoon afgelopen weekend is geboren! Ook Joop, met 84 jaar het oudste lid van het team was op zaterdag erbij. Iedereen is zo enthousiast en verschillend, wat ervoor zorgt dat we met z’n allen een goede mix zijn. Ook Jan Erik, de big boss uit Duitsland en Ronald van Asics en Andy Astfalck (fotograaf) waren aanwezig. Als je zoveel mensen bij elkaar zet met hardlopen als grootste hobby, dan kun je raden waar het voornamelijk over ging ;-) Maar, we hebben elkaar sowieso beter leren kennen tijdens dit weekend!

Asics Frontrunner   Asics Frontrunner

De presentaties

Het hele programma was goed gevuld, we hoefden ons absoluut niet te vervelen. De eerste presentatie ging natuurlijk over Asics! De geschiedenis van Asics en de ontwikkeling van Asics hardloopschoenen door de jaren heen werd toegelicht. Jan Erik had verschillende oude modellen meegebracht. Leuk om te zien wat voor ontwikkeling de schoenen hebben doorgemaakt. Ook het ontstaan van het Asics FrontRunner team kwam aan bod. In 2010 is in Duitsland het initiatief ontstaan om een FrontRunner team op te richten. Daarna zijn Oostenrijk en Zwitserland erbij gekomen en sinds dit jaar vind je in heel veel Europese landen (én Zuid-Afrika) een Asics FrontRunner team. Het doel? Elkaar en anderen inspireren en motiveren en genieten van het hardlopen!

Asics Frontrunner   Asics Frontrunner

Foto’s: Andy Astfalck

Vervolgens gingen we verder met een presentatie over Social Media. Iedereen van het team gebruikt wel Facebook of Instagram. Hoe werkt het met het algoritme? Wat zijn de tips en tricks als je iets wilt posten? Hoe maak je een goede foto? Dat waren dingen die allemaal aan bod kwamen. We zijn vervolgens allemaal naar buiten gegaan voor een fotochallange om een zo mooi mogelijk foto te maken voor het Instagram account van Asics FrontRunner. Dennis was een terechte winnaar!

Asics Frontrunner   Asics Frontrunner

Imo van Runner’s world vertelde ’s middags hoe een cover van het tijdschrift tot stand komt. Zo doet een vrouw het altijd goed op een cover, zeker als ze ook nog eens lacht en recht in de camera kijkt! Ohja, en blond zijn is ook een voordeel ;-) Richard bleek uiteindelijk de meeste kennis over covers te bezitten om de quiz, waarin we steeds moesten bepalen welke van de twee covers het beste verkocht had, te winnen.

Asics Frontrunner   Asics Frontrunner

Foto’s: Andy Astfalck

De laatste presentatie ging over Teff gegeven door Lars Buckow van http://www.tefinside.com. Teff is een oergraan en bevat heel veel langzame verteerbare koolhydraten. Wat houd dat in denk je misschien? Dat betekent dat je langer een vol gevoel hebt en minder pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel. Ten opzichte van havermout zitten er daarnaast ook nog meer mineralen in, dus interessant om eens te bekijken of een bakje Teff in de ochtend mij bevalt! Om uit te proberen heb ik Teff poeder gekregen om een shake mee te maken. Ze hebben die in verschillende smaken, maar ik heb de naturel variant, zodat ik zelf in smaak kan variëren. Wordt vervolgd of het wat is!

Asics Frontrunner   Asics Frontrunner

De runclinics

Een weekend met het Asics FrontRunner team is natuurlijk niet compleet als we niet hebben hardgelopen. Op zaterdag kregen we een runclinic van Robert en Dennis. Warm worden met inlopen en rek- en strekoefeningen, loopscholing en interval. En dat alles in de prachtige omgeving van Amersfoort. De oefening met het elastiek had ik nog nooit gedaan. Het is behoorlijk zwaar, want je doet heel hard je best, maar komt maar weinig vooruit, maar daardoor is het een hele goede oefening om sterker te worden!

Asics Frontrunner   Asics Frontrunner

Op zondag moesten we al om 6.45 uur klaar staan voor een wildrun. We reden een stukje met de auto naar een prachtig natuurpark waar Martijn en Dennis ons gingen rondleiden. Toen we begonnen regende het nog een klein beetje, maar als snel klaarde het op en hadden we prachtig zonnig weer! Omdat ik nog wat knie klachten had na de marathon, ging ik samen met Hedwig, Roderick en Richard voor een korte ronde terwijl de rest een ronde van 10 km deed. We hebben niet heel veel wild gespot, maar het wel heel leuk gehad!

Asics Frontrunner   Asics Frontrunner

De verrassingen

De eerste grote verrassing was onze persoonlijke Runner’s World cover! Iedereen kreeg zijn eigen cover in een lijst uitgereikt. Echt heel gaaf, de cover staat mooi te shinen in de huiskamer!

Asics Frontrunner   Asics Frontrunner

De tweede verrassing was op zondag, er stond namelijk een verrassingsactiviteit gepland. Het enige wat we wisten was dat we kleding en schoenen mee moesten nemen die vies mochten worden en dat we een wetsuit aan moesten. Ik had al even gegoogeld op ‘activiteit Apeldoorn wetsuit’, maar daar was weinig uitgekomen :-P Uiteindelijk bleken we naar Tiel te gaan voor een bezoek aan het enige echte Wipe Out parcours van Nederland! Whaaaa, heel gaaf, maar ook een beetje eng. Als ik op tv mensen over het parcours zie gaan, ben ik altijd blij dat ik aan de andere kant van de tv zit. Maar goed, wetsuit aan en ik zou wel zien. De eerste uitdaging liet ik echter al aan me voorbij gaan. Je moest over een smalle richel lopen waarbij je werd gehinderd door ronddraaiende balken en uit een muur schietende tegels. Die richel was zelf ook nog eens glad, dus ik zag mezelf al vol met m’n snufferd tegen iets aan klappen. En dan ben ik gewoon een te grote schijtlijster ;-) De ‘Blob’ leek me wel leuk. Je moest vanaf een houten stellage op een soort kussen springen waardoor degene die voorop het kussen lag, gelanceerd zou worden. Helemaal prima, totdat de uitleg kwam. Dit zou de gevaarlijkste uitdaging zijn, je moest ook goed letten op hoe je van de stellage sprong omdat je niet op je voeten terecht moest komen omdat je anders een blessure op zou kunnen lopen etc. Ehhhhh, ik was vast van plan deze te doen, maar na de uitleg was alle moed verdwenen. Gelukkig waren er wel een paar bikkels die het gewoon deden en het zag er super leuk uit! Don’t run, fly kreeg een nieuwe dimensie :-)

Asics Frontrunner

De gezelligheid

Na alle informatieve en sportieve activiteiten was het op zaterdagavond tijd voor teambuilding! Onder leiding van badmeester Dennis en zeemeermin Petra deden we een hilarische pubquiz. In vier teams streden we om de eer en de medaille. We hadden, onterecht ;-), niet gewonnen, maar het was wel heel gezellig. En het bleef nog lang onrustig aan de bar ;-) Het hele weekend was één grote belevenis! Echt heel blij dat ik het mee mocht maken en ik kijk nu alweer uit naar onze volgende bijeenkomst. Bedankt allemaal!

Asics Frontrunner 

Foto 2: Andy Astfalck


4 reacties op ‘Asics FrontRunner trainingsweekend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s