En hoe nu verder?

Hoe nu verder? Het klinkt misschien een beetje dramatisch, maar dat is het helemaal niet! De marathon zit erop, het doel waar ik een paar maanden naar toe heb gewerkt is behaald. Nu zit ik even in ‘trainingsschemaloze weken’. Heerlijk hoor die weekjes! Lopen wanneer je zin hebt en de afstand maakt niet uit. Hier geniet ik volop van, maar ik weet ook dat het op een gegeven moment wel weer begint te kriebelen. Dus… wat dan?

De komende tijd heb ik in ieder geval wat gezellige loopjes op de planning staan. Zo doe ik mee aan de Marikenloop en de Alkmaar City Run. Beide lopen zijn nieuw voor mij, dus dat maakt het extra leuk. Bij de Marikenloop zullen een hoop vrouwelijke Asics FrontRunner maatjes aanwezig zijn en de Alkmaar City Run loop ik met Monique samen.

Als het even kan doe ik ook nog aan de Marquetteloop in Heemskerk mee eind juni. De vorige twee jaren heb ik daar veertien kilometer gelopen, misschien doe ik nu wel het rondje van zeven kilometer. Ook ga ik mijn eerste trailrunwedstrijd lopen! En ik mag gelijk een heel weekend aan de bak. Ik doe namelijk met de La Chouffe trail in België mee in juli. Op zaterdag loop ik de night trail en op zondag de gewone afstand. Daarover later meer!

En dan staat in september alweer de Dam tot Damloop op het programma. Voor mij toch wel één van de leukste evenementen van ons land. Ik denk dat dit mijn ‘hoofdloop’ gaat worden dit najaar. Dat wil zeggen, hier ga ik voor een bepaald doel. Vorig jaar wilde ik al heel graag onder de anderhalf uur lopen, maar toen gooide een lichte blessure roet in het eten. Dus dit jaar ga ik in de herkansing.

Om dat doel te behalen, zal ik wel echt aan de bak moeten. Er moet namelijk meer snelheid komen! Dat betekent intervallen en krachttraining doen, zodat mijn spieren de belasting aankunnen. Dit zijn mijn minst favoriete onderdelen, geef mij maar een rustige lange duurloop, maar goed, het lijkt me ook wel heel gaaf om progressie te gaan merken! Het trainingsschema heb ik nog niet gemaakt. Ik geef mezelf nog twee weekjes freewheelen en dan ga ik knallen!


2 reacties op ‘En hoe nu verder?

  1. Lekker toch om even te freewheelen.
    De La Chouffe trail lijkt me ook erg leuk. Stoer dat je 2 dagen achter elkaar gaat lopen. Ik twijfel nog om me voor de 20 km op zondag in te schrijven.
    Succes met (kracht) trainen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s