Road to Rotterdam 12

hardlopen asicsfrontrunner

Whaaaaa, nog maar vijf weken en dan is het al zo ver!! Ik weet nog niet goed of ik er klaar voor ben, maar voorlopig ga ik wel lekker door met trainen. Afgelopen week was niet m’n beste week, alhoewel ik vandaag met best een lekkere training afsloot. Een overzichtje!

Vorige week zondag liep ik na mijn vakantie meteen een lange duurloop. Ik had een week niet gelopen, maar wilde niet mijn lange duurloop skippen. Wellicht was ik iets te enthousiast ;-) Het was namelijk zwaar! Gelukkig was ik samen met Monique en kon ik me nog een beetje aan haar optrekken, maar echt fijn liep ik niet. Ik was verkouden, het waaide hard en het was gewoon pittig. Tot overmaat van ramp kreeg ik ook nog last van mijn  knie. Vorig jaar zomer heb ik een aantal weken nauwelijks kunnen lopen door geïrriteerd kraakbeen en dezelfde pijntjes voelde ik nu ook…

hardlopen asicsfrontrunner

Maandag besloot ik daarom de fysio te bellen en daar kon ik woensdag terecht. Dinsdag stond er een herstelloopje op het programma. Ik had al bedacht dat als ik nog veel last zou hebben, ik niet zou gaan. Maandag deed m’n knie nog wat zeer, maar dinsdag was de pijn in ene verdwenen! Een klein beetje stijf nog, maar verder voelde het oke. ’s Middags liep ik daarom het herstelrondje, weer gezellig samen met Monique. Tussendoor hebben we genoeg fotomomentjes genomen, dus het ging lekker rustig aan ;-)

hardlopen asicsfrontrunner

Bij de fysio werd ik goed los gemasseerd. Op zich was er niets ernstig te ontdekken, wat heel fijn was. Waarschijnlijk toch iets te veel kilometers na een week vakantie en een dag in de auto. M’n rug was wel heel stijf, dus ik moet weer goed de rotatie oefeningen gaan doen. Wel raadde ze aan om de geplande 28 km van vandaag te laten schieten. Dat had ik zelf ook al bedacht. Ik merk dat ik wat vermoeid ben en had het idee dat ik nu beter een duurloop van 20 km kon doen die lekker gaat, dan weer mezelf tot het uiterste pushen tijdens een lange duurloop en niet echt lekker lopen.

Maar voordat het zover was, liep ik eerst donderdag nog een rondje. De gehele dag was nogal vol gepland, daarom moest ik ’s ochtends vroeg vertrekken. Helaas was het slecht weer (storm met windkracht 7 en regen…), maar voordat ik goed en wel wakker was stond ik al buiten, dus kon ik er niet al te veel over nadenken ;-) In plaats van een beschutte route, koos ik voor een ronde door de polder (ik was waarschijnlijk écht nog niet wakker). Op de heenweg vloog ik, want ik had lekker wind mee. Terug was het zwaarder. Ietsje maar hoor ;-) Zo, wat een wind, ik werd zowat achteruit geblazen. Het was wel met recht een rondje hoofd leeg maken!

hardlopen asicsfrontrunner

Vandaag deed ik dus niet de 28 km die gepland was, maar ik liep wel heerlijk! Ik begon met mijn favoriete trail rondje door het bos. Na 10 km stond ik weer bij de ingang van het duin en ik voelde me nog goed. Daarom deed ik de groene route erachteraan. Die is ongeveer 8,2 km en met daarna nog het naar huis lopen kwam ik mooi op 20 km uit. De vorige twee duurlopen waren zwaar, maar nu liep ik met plezier! Het tempo had ik iets laten zakken, het ging echt om het lekker lopen. Gelukkig is dat gelukt en dat geeft weer wat vertrouwen voor volgende week als de CPC op het programma staat!

hardlopen aspics frontrunner


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s