ASICS FrontRunner NL

hardlopen ASICS FrontRunner

In januari kon je er eigenlijk niet omheen wanneer je je op social media begaf: Asics was op zoek naar Frontrunners voor het Nederlandse Asics Frontrunnerteam. De eisen om kans te maken? In ieder geval gek van hardlopen zijn! Nou, that’s me! En graag Asics kleding dragen natuurlijk ;-) Nou, daar heb ik een aardig wat van in de kast liggen! Net als vele andere mensen schreef ik mij in, want in dat profiel herkende ik mij wel. Ik was alleen niet de enige, zo’n 2500 aanmeldingen bleken er te zijn! Toen ik dat hoorde schatte ik mijn kansen niet al te hoog in, want hoe moeilijk zou het zijn om tussen al die enthousiastelingen op te vallen!

Met een beetje creativiteit wist ik mijn motivatie in drie zinnen te verwoorden (dat was namelijk de max ;-) ) En toen was het wachten op de uitslag. Die kwam op maandagmorgen 20 februari. Net op het moment dat ik op de piste zat! Om een uurtje of half 12 namen we een korte break en zette ik m’n telefoon aan. Die ontplofte zowat van allemaal appjes. Ik zag dat ik toegevoegd was aan de Asics Frontrunner groepsapp. Huh, betekende dat dat ik erbij zat?? Aan allemaal felicitaties te zien moest dat wel het geval zijn. Snel appte ik Petra, ook een van de gelukkigen. Peet, is het echt waar dat ik erbij zit??? Zij stuurde me de link naar het officiële bericht en ja hoor, daar stond mijn naam!

“We zijn eruit! Na lang wikken en wegen kunnen we met grote blijheid het Nederlandse ASICS FrontRunner team bekend maken!

We willen iedereen die zich heeft aangemeld ontzettend bedanken en geloof me, het was ontzettend lastig. Bijna 2500 kandidaten, de één nog enthousiaster dan de ander. Omdat er ook meer dan 300 aanvragen uit België zijn gekomen, hebben we besloten om onze zuiderburen ook een paar plaatsen in het Nederlandse ASICS FrontRunner team te geven. Amai, dat is toch plezant! Wij denken dat we een mooie mix te pakken hebben van snelle dames en heren, wat minder snelle hardlopers die het gewoon ontzettend tof vinden om een stuk te lopen, trailrunners, sprinters, jonge mensen en ook (hele) oude atleten, ultralopers, triatleten en marathonlopers, alles zit erbij!

Laat ik beginnen met die hele oude atleet waar ik het over had, Joop Rüter (83 jaar) en heeft vele wereldrecords op zijn naam staan, wat een held!

Op de korte afstanden hebben wij 2 snelle heren, 100 meter sprinter Valentino Saparuwe en 100/200 meter loper Daniël Gouw.

Core members Erlinde Scheps en Manon Schutter nemen de trails en langere afstanden voor hun rekening en krijgen daarbij gezelschap van Mirthe Overkamp en Mindful Run oprichter Martijn Mensink. Een andere man van de lange adem is pensionado Jo Schoonbroodt met de snelste tijd ter wereld in de M60+ met een afstand van bijna 79 km!

Irene Korstjens, Grace Wabbijn en Debbie Meijer (Fitfunrun) zijn onze alleskunners, van korte afstanden tot marathons, van bloggen over running tot bloggen over reizen en eten, zeker een aanrader om te volgen!

Ex topatleet Dennis Licht mag niet ontbreken in het team, heeft op EK’s en WK’s gestaan met persoonlijk records van 3.39 min op de 1500 meter, 7.54 min op de 3000 meter, 13.23 min op de 5K en 29.24 min op de 10K!

Petra Kerkhove zorgt voor de lach in het team en loopt daarnaast gewoon marathons en Ultra runs. Nils Pennekamp is meervoudig Nederlands kampioen op de baan, de cross en in de duathlon! Blogger en IC verpleegster Gaby Rietmeijer (Gabyrunstheworld.com) maakt mooie verslagen van haar hardloopavonturen.

In het team mogen we ook 2 fantastische hardloopfanaten uit België verwelkomen, namelijk Wes Valcke en Louise Delputte. Louise blogt ook veel over gezonde voeding naast haar blogs over running. 11 marathons heeft Richard Booms op zijn naam staan en is in training voor zijn 12e in Parijs. Gerrit Voortman is een oud atleet die nu veel trainingen geeft en atleten begeleidt.

Hedwig van Bree is zoals ze zelf zegt “een overmoedige moeder die de marathon van New York wilde lopen, dat ook deed en nu niet meer kan stoppen”…hardloopgek dus. Chantel de Lange en Natalie Sinke zijn de snellere dames op de 5 en 10 km hoewel ze ook “”gewoon”” marathons lopen, hierover posten ze mooie foto’s op social media.

Roderick Cremers heeft in 2016 de NYC marathon gelopen en gaat in 2017 voor Rotterdam! Jermaine Maaijen loopt van 1 tm 42,195 kilometer, is sportmodel en in training voor de Rotterdam en Boston marathon. Patty ter Harmsel is een enthousiaste blogger en plaatst veel mooie foto’s van haar runs op social media. Monique van de Velde (instagram.com/runningwithmo) mogen we ook aan ons team toevoegen, een blogger die prachtige foto’s maakt van haar runs en de kleding die daarbij hoort.

Celeste Engwerda is basisarts, handig mocht iemand zuurstof nodig hebben na een run, en is gewoon een echte running freak.. zo zien we ze graag! Onze Instagram goeroes Maartje Bregman en Chris Berendse bereiken en inspireren ontzettend veel mensen met hun posts. Maartje over running en gezonde recepten (gezondereceptjes.nl) en Chris Berendse (instagram.com/chrisberendse) over running en een “”healthy lifestyle””.

En als laatste ikzelf, Robert Lathouwers, 2-voudig Olympisch atleet op de 800 meter en heb de mooiste job die je maar kunt wensen, namelijk: Community Manager van het Nederlandse ASICS FrontRunner team!!

Welkom allemaal, we gaan er een top jaar van maken! En hopelijk veel mensen inspireren zodat we volgend jaar nog meer mensen aan ons team kunnen toevoegen!” 

Whaaaaaaaaaaaa, stuiter de stuiter! Wat bijzonder zeg dat ik geselecteerd ben! Ik kan het af en toe nog steeds niet helemaal geloven en kan niet wachten om met alle andere toppers van het team kennis te maken. Eén van de redenen waarom ik zo enthousiast ben, is dat ik nu onderdeel uit maak van een echt team! Ik ben namelijk niet lid van een atletiekvereniging of loopgroep, maar vind het groepsgevoel wel altijd heel gezellig. Gelukkig heb ik wel hele lieve loopmaatjes, met wie ik ook lekker blijf lopen, maar onderdeel uitmaken van dit team geeft toch net weer een extra dimensie aan het hardlopen. Zeker omdat we allemaal verschillend zijn en ik vast en zeker heel veel kan leren van iedereen!

En dan? Wat doe je dan precies als Frontrunner zijnde? Nou, in ieder geval lekker blijven hardlopen, dus dat is niet zo moeilijk. Moet je dan ook voorop lopen? Het is maar hoe je dat interpreteert. Letterlijk voorop lopen zal ik namelijk nooit. Daar ben ik gewoon niet snel genoeg voor. Gelukkig hoeft dat ook helemaal niet en is er ook ruimte in het team voor de recreatieve loper! Maar, iedereen, en zo ook ik, is wel heel enthousiast om elkaar en anderen te inspireren en motiveren om datgene te doen we zo blij van worden, namelijk hardlopen! Want daar draait het natuurlijk om! Op naar vele mooie momenten!


4 reacties op ‘ASICS FrontRunner NL

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s