En nu?

marathon Rotterdam

De marathon zit erop. Even geen schema meer en geen doel om naar toe te werken. Ja, de Zevenheuvelenloop in november staat nog op de planning, maar dat is meer voor de fun. Ik ga dan niet voor een tijd. Aan de ene kant is het fijn om even geen doel te hebben, maar aan de andere kant begint het al snel te kriebelen bij mij. Dat kriebelen begon al voordat ik m’n tweede marathon überhaupt liep en werd tijdens het lopen alleen maar sterker. En nu?

En nu heb ik me ingeschreven voor de marathon van Rotterdam!!! M’n eerste marathon ging boven verwachting goed. Net boven de 4,5 uur gefinisht. Ik was super blij met het resultaat en de runnershigh smaakte naar meer. Daarom schreef ik me in voor Amsterdam. Die voorbereiding liep niet helemaal zoals het had moeten gaan. Ik deed in juni en juli te veel waardoor ik een paar weken vrij weinig kon doen. En dat waren net de weken waarin ik lange duurlopen wilde gaan rennen.

Gelukkig kwam het allemaal op tijd goed en kon ik vorig weekend toch in Amsterdam lopen. De eerste helft van die marathon liep ik zo lekker en makkelijk dat ik toen al de beslissing nam… ik ga me inschrijven voor Rotterdam!

Wat? Weer een marathon? Jep! :-D Ik denk wel dat Rotterdam dan voorlopig m’n laatste marathon zal worden (zeg ik nu he ;-) ) Maar nee, dat denk ik echt. Ik denk namelijk niet dat ik twee keer dezelfde marathon ga lopen dus tenzij ik op miraculeuze wijze een keer de kans heb om New York, Londen of eventueel Berlijn te rennen, wordt het dus m’n laatste marathon. En voor die laatste marathon wil ik goed trainen, zodat ik die dan hopelijk onder de 4,5 uur kan lopen. Dat is mijn doel!

En omdat ik weet dat ik straks weer volop zal moeten trainen, heb ik maar alvast wat leuke trainingsloopjes ingepland! De midwinterduinloop, de kwart marathon van Egmond, de groet uit Schoorl run en de Zandvoortcircuitrun staan op het programma. Leuke dingen dus om naar toe te leven.

Nu wordt het dus eerst even uitrusten en bijkomen en dan ga ik me over een paar weken eens oriënteren op een schema voor Rotterdam. Ik heb er zin in om straks weer aan de slag te gaan en ik hoop dat ik er over een paar weken nog zo over denk ;-) Trainen in de winter voor de marathon kan namelijk best pittig zijn, want de weersomstandigheden heb je niet in de hand. Maar goed, ik ga het zien! To be continued!


2 reacties op ‘En nu?

  1. Haha gekkie! Ik denk dat je na Rotterdam al anel nóg meer wil. Misschien wil je wel met de Cliniclowns meetrainen voor New York volgend jaar! Op die manier heb je meteen een leuke groep om daar heen te gaan, en ben je verzekerd van een startbewijs. Als je daar iets over wilt weten, kun je me altijd appen. Het was mijn aller allermooiste ervaring!
    Ik ben trots op je dat je het gefixt hebt in Rotterdam, en ook dat je doorzet richting Rotterdam. You go girl!! 💪🏼

    Like

    1. Haha, op zich heb je gelijk ;-) New York lijkt me super gaaf! Alleen werk ik in het onderwijs en dan heb ik geen vakantie… Dus vandaar dat ik dat niet zo snel zie gebeuren. Wel super leuk inderdaad om zoiets met een groep te doen. Wie weet, zeg nooit nooit ;-)

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s