PR’s!

hardlopen halve marathon amsterdam 2015

Ik ben een recreatieve loper. Wat voor mij betekent dat loopplezier voorop staat. Maaaaaar… ergens wil ik toch ook altijd wel mijn tijden verbeteren. Een loop wordt toch net even iets leuker met een nieuw PR. Hoe sta ik er op dit moment voor? Wat zijn de tijden die ik moet verbeteren?

5 km

Op de 5km is mijn PR 27,06 minuten. Gelopen tijdens een trainingsrondje, maar waarbij ik er wel echt voor ging om de 5 km zo snel mogelijk te lopen. Ik denk dat ik deze tijd nog wel kan verbeteren. Met wat meer gerichte training en een 5 km wedstrijd moet dat lukken.

10 km

Ook deze PR komt voort uit een trainingsrondje. Mijn snelste tijd op de 10 km is 56.55 minuten. Misschien dat mijn doorkomsttijd op de 10 km tijdens de dam tot damloop in 2015 wel sneller was aangezien ik de eerste 8 km een hoog tempo had. Maar hier heb ik geen gegevens van…

16,1 km

De afstand van de Dam tot Damloop. Mijn PR staat op 1.32.16. Het jaar daarvoor liep ik 1.43.55 dus in een jaar tijd heb ik veel progressie geboekt. Ik zou uiteraard graag onder het anderhalf uur uitkomen!

dam tot damloop

Halve marathon

Ik heb tot nu toe twee officiële halve marathons gelopen. Tijdens trainingen kom ik iedere keer uit op een tijd van ongeveer 2 uur en 10/15 minuten. Tijdens de halve marathon van Amsterdam verbaasde ik mijzelf door in 2.04.43 te finishen. Super blij was ik met deze tijd. Alles klopte die dag ook. Ik was lekker op tijd waardoor ik daar een goede voorbereiding had, mijn benen voelden goed, het weer zat mee. Kortom, ideaal om een PR te lopen! In Berlijn had ik niet verwacht onder die tijd te kunnen duiken, maar ik wist mezelf weer te verbazen! De nu te verbeteren tijd staat op 2.03.57 :-D

halve marathon van Amsterdam   halve marathon Berlijn

Marathon

Tja, hier kan ik nog niets invullen. Zondag 24 april zal ik weten wat mijn PR op de marathon is. Ik vind het zo spannend! Ik hoop echt dat ik binnen de 5 uur finish. Dan ben ik super tevreden. We gaan het zien!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s