Review: Live Love Run van Annemerel

live love run

Ik hou ontzettend van lezen. Tijdschriften, boeken, maakt niet uit! Vrij nieuw in mijn boekenkast is het boek van Annemerel de Jongh. Deze bekende, enthousiaste blogster heeft in februari haar eerste boek over hardlopen gepubliceerd: Live, Love, Run. Is het boek een aanrader?

Dat het boek binnen kwam, stond het al met 1-0 voor. Ik lees regelmatig de blog van Annemerel en had gelezen dat zij op bezoek was geweest bij de drukker en random 20 boeken had gesigneerd. Kleine kans natuurlijk om zo’n boek binnen te krijgen, maaaaaaar…. ik bleek dus een gesigneerd exemplaar te hebben gekregen! Hoe leuk :-) Dat maakt een boek net een tikje specialer.

live love run annemerel

Maar goed, allemaal leuk en aardig. Het boek moet natuurlijk wel leuk en interessant zijn en lekker weg lezen. En wat ik ook belangrijk vind, lees je het boek 1 keer en zet je het daarna in de kast of pak je het er nog eens bij? Daarom volgt nu de review, want dat moest natuurlijk eerst getest worden :-)

Het boek bestaat uit 10 hoofdstukken en is overzichtelijk ingedeeld. Ieder hoofdstuk begint met een persoonlijk verhaal. Dat maakt het boek voor mij leuk om te lezen. De stukjes zijn vlot geschreven, net zoals haar blog eigenlijk. Lekker eerlijk en enthousiast! En je leert op die manier Annemerel weer een beetje beter kennen. Na ieder persoonlijk verhaal volgt een meer informatief stukje, over bijvoorbeeld soorten trainingen, het voorkomen van blessures, hardloopkleding etc. Veel ‘theorie’ was voor mij wel bekend, maar ook wel goed om nog eens even te lezen, je geheugen wordt weer even opgefrist. Bijvoorbeeld het hoofdstuk over blessures. Wat zijn de meest voorkomende blessures, hoe kom je er aan en, belangrijker nog, hoe kom je er weer vanaf? Ook in dat meer informatieve gedeelte voegt ze persoonlijke anekdotes toe. Vaak zijn deze stukjes heerlijk herkenbaar en ik heb dan ook echt een aantal keer herkennend moeten lachen. Heb ik ook nieuwe dingen geleerd? Het hoofdstuk over krachttraining vond ik interessant. Ik denk namelijk dat ik daar nog veel meer uit zou kunnen halen. Ze heeft ook een aantal yoga oefeningen in haar boek opgenomen die je gemakkelijk thuis kunt uitvoeren om de spieren soepel en sterk te houden.

Het meest leuke hoofdstuk voor mij was het hoofdstuk over de wedstrijden. Aangezien ik aan het einde van de maand mijn eerste marathon ga lopen, heb ik hier echt wel wat aan gehad. Ze beschrijft namelijk haar ervaringen met korte wedstrijdlopen, maar ook met lange wedstrijdlopen. Waar je aan moet denken in de voorbereiding en op de dag zelf. Dit is dan ook het hoofdstuk dat ik er zeker nog eens bij pak. Daarmee is meteen de vraag beantwoord of het boek na 1 keer lezen in de kast blijft staan of nog eens wordt nageslagen. Ja, dus! Een ander leuk stuk vond ik de ideale hardloopselfie. Nooit geweten dat je hier een hele studie voor kunt volgen ;-) Maar, altijd handig voor de perfecte hardloopfoto! Ik ben druk bezig met oefenen ;-)

En wat is er nog meer in het boek te vinden? Het boek eindigt met favoriete recepten van Annemerel en een aantal hardloopschema’s. De bananenpannenkoekjes op de wijze van Annemerel heb ik al gemaakt en die zijn goedgekeurd! Ook de apple pie oatmeal was lekker. De hardloopschema’s zijn altijd handig. Meestal volg ik geen kant en klaar schema, maar ik baseer mijn eigen programma wel altijd op bestaande schema’s, dus wellicht kan ik deze ook gebruiken.

Pluspunten!

  • De energie en het enthousiasme stralen van het boek af. Als je de blog van Annemerel leuk vindt, dan zul je haar boek ook zeker kunnen waarderen. Het persoonlijke vond ik zelf het leukste om te lezen.
  • Het boek weet je te inspireren. Nu ben ik zelf natuurlijk al fan van hardlopen en ben ik vrij snel te motiveren om een rondje te rennen, maar het kan bijna niet missen dat je geen zin krijgt om te gaan hardlopen na het lezen van dit boek!
  • Annemerel is heel eerlijk over alles en maakt de werkelijkheid niet mooier dan dat hij is. Ook zij heeft soms wel eens geen zin om te lopen, heeft te maken gehad met blessures, moet er hard voor werken om een mooie tijd neer te zetten etc. Fijn om er weer even aan te worden herinnerd dat je dus niet de enige bent die af en toe ergens moeite mee heeft!
  • Zoals gezegd vond ik het meest interessante hoofdstuk de informatie over het lopen van wedstrijden. Hier heb ik ook echt wel wat aan en daarvoor pak ik het boek graag nog eens uit de kast.
  • Voor startende hardlopers is het volgens mij een top boek. Alles wat je moet weten staat erin om gemotiveerd aan de slag te gaan.

Minpuntjes?

  • Als je echt op zoek ben naar een informatief boek waar je als ervaren loper ook wat van kunt leren, dan is dit boek misschien niet zo geschikt. Ik denk dat je dan al veel weet. Maar, houd je van hardlopen, houd je van de schrijfstijl van Annemerel, vind je het leuk om te lezen hoe Annemerel is gekomen waar ze nu is en vind je het leuk om geïnspireerd te raken? Dan is dit boek ook zeker voor de doorgewinterde hardloper een aanrader!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s