Hardloopjaar 2017!

aspics frontrunner

In december is het uiteraard tijd om terug te blikken op afgelopen jaar. Heeft het jaar gebracht wat ik ervan had gehoopt? Wat waren de doelen? Kan ik doelen afvinken of moet ik in 2018 extra aan de bak? In deze blog kijk ik terug!

Op hardloopgebied had ik dit jaar een aantal doelen. Weet je nog wat ik dit jaar graag wilde bereiken? Op 18 januari schreef ik over mijn doelen, maar voor het gemak pak ik ze hier er nog even bij!

 1. Plezier in het hardlopen behouden!
 2. Een halve marathon onder de twee uur lopen
 3. De hele marathon onder de 4 uur en 30 minuten lopen
 4. Een trailrun lopen (in het buitenland)

Een bescheiden lijstje met allemaal haalbare doelen. Niet zo gek dus dat ik de meeste doelen behaald heb! Op nummer 1 heb ik eigenlijk altijd staan dat ik het plezier in hardlopen wil behouden. Het hardlopen is voor mij ontspanning en moet geen moeten worden. Gelukkig heb ik ook dit jaar weer ervaren dat het heerlijk is en dat ik echt niet zonder kan. Het hardlopen helpt mij om dingen helder op een rij te krijgen en mijn hoofd leeg te maken. Zowel in goede als in slechte tijden!

Een hoogtepunt dit jaar was de marathon van Rotterdam. Het zou mijn derde marathon binnen een jaar tijd worden en ik wilde daar ontzettend graag een PR lopen én onder de 4 uur en 30 minuten. En yes, dat is gelukt!! Het was warm die dag en daardoor behoorlijk zwaar, maar ik ben blij dat het me gelukt is. Anders had ik wellicht dit najaar nog een marathon willen lopen, maar nu ‘hoefde’ dat niet ;-) Of ik nu klaar ben met marathons lopen? Nee, absoluut niet! Een marathon lopen is namelijk zo speciaal en dat wil ik echt wel nog een keer mee maken. Maar voorlopig houd ik het nu wel even bij de kortere afstanden, want ik merk echt dat ik veel ervoor opzij moet zetten als ik een marathon wil lopen. Mijn lichaam protesteert wat tegen die lange afstanden, dus aanvullende krachtoefeningen zijn noodzakelijk. En daar heb ik niet altijd zin in ;-) Maar, het komt vast wel weer een keer! Of dat nu binnenkort of op lange termijn is, dat maakt niet uit!

Een ander doel was het lopen van de halve marathon onder de twee uur. Dit is helaas niet gelukt. Nu moet ik zeggen dat ik er ook niet echt voor getraind heb en ook bijna geen halve marathons heb gelopen. Nu ik er zo over nadenk, is de CPC de enige halve marathon dit jaar geweest. Toen was ik volop in training voor de hele marathon en in Den Haag liep ik lekker op mijn gemak de CPC loop als lange duurloop. Dus niet zo gek dat dit doel niet behaald is. Ach, je moet wat te wensen over hebben he!

Het laatste doel van het lijstje was een trailrun lopen. En ja hoor, dat heb ik ook gedaan! Ik ‘trail’ natuurlijk al best vaak hier in het duin, maar ik wilde een officiële trailrun lopen op een andere plek. In juli was ik in Houffalize om aan de La Chouffe trail mee te doen. Op zaterdag liep ik de night trail en op zondag de reguliere trail. Prachtig! Er hing zo’n relaxte sfeer en het was zo’n prachtige omgeving! Dit smaakt naar meer en daarom ga ik op 21 januari weer richting België om mee te doen aan de Polar Bear trail. Ik hoop zó dat er sneeuw ligt! Duimen jullie mee?

Ik ben natuurlijk ook alweer aan het nadenken over nieuwe doelen, maar daarover later meer. Heeft 2017 jou gebracht wat je ervan had gehoopt?


4 reacties op ‘Hardloopjaar 2017!

   1. Nee helaas niet, ben al sinds augustus uit de “running” vanwege een (naar het lijkt) chronische blessure aan mijn heup/lies. Hopelijk kan ik het rennen in 2018 weer rustig opbouwen. Mss wel goed dat jij altijd je rust neemt als je lijf er om vraagt. 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s