Damloop event bij Run2Day!

Run2Day Dam tot Damloop

Aanstaande zondag is het alweer zo ver! Dan mag ik, samen met nog heeeeeel veel andere lopers, die 10 EM tussen Amsterdam en Zaandam weer af gaan leggen. Ik heb er erg veel zin in, want ik vind het altijd één van de leukste lopen van het jaar. Het is super druk, maar er hangt daardoor wel een geweldig sfeertje. Vorige week maandag hadden we alvast een pre Damloopfeestje, mede mogelijk gemaakt door Asics, Keep Track en Run2Day. Uiteraard stond er een rondje hardlopen op het programma, maar we deden nog veel meer!

Een deel van de groep verzamelde bij de Flagshipstore van Asics en een ander deel (o.a. ikzelf) moest zich bij Run2Day aan de Overtoom melden. Er was ons globaal een programma gestuurd, dus ik wist dat we een workout gingen doen, maar verder was het eigenlijk nog een verrassing.

Toen ik aankwam waren een aantal teamgenootjes al druk bezig met een fotoshoot! Ehhh… fotoshoot? Dat had ik niet helemaal ingecalculeerd! Gelukkig was het totaal niet erg dat ik mijn haar niet even extra netjes had gedaan, want voor het snelheidseffect werd je bijna compleet weggeblazen door een bladblazer (!) Voor de grap hadden ze hem volgens mij op de maximale stand gezet, want naar mijn idee zaten m’n wangen achter m’n oren en waaiden m’n lenzen bijna uit m’n ogen. Het was wel heel grappig om te doen en het leuke is dat iedere deelnemer aan de Dam tot Damloop na afloop op deze manier op de foto kan! Dus ik zou zeggen, grijp je moment ;-)

Run2Day Dam tot Damloop   Run2Day Dam tot Damloop

Nadat we allemaal op de foto waren gezet, moesten we heel even wachten op de rest. Ondertussen kregen we wat heerlijke hapjes en sapjes van Roots Amsterdam voorgeschoteld en konden we allemaal even bijkletsen. De anderen kregen op dat moment een pittige core workout van Robert en kwamen daarna uiteraard al hardlopend naar de Run2Day store.

zoutfotografie   

Foto 1: Zoutfotografie

Ben Vriends (Run2Day runner en gewoon een hele snelle atleet!) gaf vervolgens een presentatie over de intervaltraining. Waarom moet je nu eigenlijk een intervaltraining doen? Wat voor soort intervalworkouts zijn er? En hoe kun je dat in de praktijk brengen? Op deze vragen kregen we antwoord. Dat intervaltrainingen handig zijn om sneller te worden, dat wist ik wel. Het is goed voor je botten, spieren etc. waardoor je in staat bent om meer tempo te maken en je tempogevoel verbetert. Wanneer je een interval wilt doen, kun je kiezen uit een intensieve en een extensieve intervaltraining. Bij een intensieve is de intensiteit van de training hoger dan bij een extensieve interval. Je snelheid ligt bij zo’n training op 80-90% van je maximale snelheid, terwijl bij een extensieve interval je snelheid op 70-80% ligt. Over het algemeen is de omvang van een intensieve interval in meters korter, omdat je dus meer inspanning levert.

Zoutfotografie   zoutfotografie

Foto’s: Zoutfotografie

Na de uitleg was het tijd om dit alles in de praktijk te brengen! We gingen het Vondelpark in voor een extensieve interval van 6-6-4-4-2-2-1-1 minuten. Dat betekende dus dat we zes minuten mochten joggen, gevolgd door zes minuten hardlopen op 80%. Daarna vier minuten joggen, gevolgd door vier minuten op 80%. Dit was ook gelijk een mooie gelegenheid om de Dynaflyte 2 te testen. De eerste indruk is goed! De schoen past goed om mijn smalle voet en ik vind het heel erg fijn dat de bovenkant volledig van mesh is! In vergelijking met de eerste versie voelt hij daardoor naar mijn idee niet zo lomp aan. Ik merk dat ik tijdens mijn rondjes afgelopen week graag de schoenen aantrok, wat uiteraard een goed teken is!

Zoutfotografie   Zoutfotografie

Foto’s: Zoutfotografie

Na onze rondjes door het Vondelpark sloten we de gezellige avond af bij Run2Day en zie ik iedereen zondag weer aan de start van de Dam tot Damloop! Ben jij er ook bij?

Foto: Zoutfotografie

 


Een reactie op “Damloop event bij Run2Day!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s