Vooruitblik op de La Chouffe Trail

 

hardlopen trailrunning

Aankomend weekend bivakkeer ik in het mooie Houffalize in de Belgische Ardennen. De reden? De La Chouffe Trail waar ik mij enige tijd geleden voor heb ingeschreven! Op zaterdagavond mag ik 8 km gaan lopen en zondag staat er 10 km op de planning. Het wordt mijn eerste officiële trail!

Trailen doe ik in principe vrij vaak. Want, wanneer je op onverharde paden loopt, ben je eigenlijk aan het trailen. Natuurlijk weet ik dat het in België iets andere koek is dan hier in de duinen met als belangrijkste verschil de hoogtemeters! Toen ik mij inschreef zeiden die getallen me eigenlijk vrij weinig. In het traject van 8 km zitten 150 hoogtemeters en in het traject van 10 km 350 hoogtemeters. Oké, leuk. Klinkt niet onoverkomelijk. Moet vast wel gaan lukken. Even een paar keer een heuveltje mee pakken en dan moet het goed komen. Dit ging er, vrij overmoedig, door mijn hoofd. Maar goed, nu het zo ver is, vraag ik me toch wel een beetje af of het wel zo ‘makkelijk’ gaat zijn. Tuurlijk ga ik de finish halen, maar red ik alles (semi) rennend? Naja, als ik moet wandelen heb ik in ieder geval meer tijd om van de omgeving te genieten ;-) En hoe zal het zijn om in het donker te lopen? De hoofdlamp is aangeschaft, dus ik heb gelukkig wel wat zicht!

Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik nog nooit zo slecht voorbereid ben op een loop. En dat maakt me best zenuwachtig! Die heuveltjes die ik tijdens trainingen regelmatig wilde meepakken zijn maar 1 keer in mijn schema opgedoken. En om nou te zeggen dat het toen lekker ging… Hijgend als een paard kwam ik steeds boven, snelheid bijna tot in de min gezakt. 

Dat wordt dus vast erg pittig aankomend weekend. Wie weet bedenk ik mij na een paar kilometer dat ik het inderdaad van te voren heel anders had moeten aanpakken. Maar, dan is dat een goede les voor de volgende keer. Wat ik afgelopen jaren in ieder geval al heb geleerd is dat je moet genieten van ieder loopje en evenement, dus dat ga ik zeker doen! En dan komt de rest vanzelf wel :-)


Een reactie op “Vooruitblik op de La Chouffe Trail

  1. Genieten kan op diverse manieren. Sommigen genieten van afzien en totaal uitgeput zijn na een loop. Anderen zien dat als iets dat koste wat kost voorkomen moet worden (geen pijn en lijden tijdens een loop). Dit lijkt mij meer naar het eerste te neigen, alhoewel het nog geen bergloop is, met kans op hoogteziekte en zekerheid op zuurstoftekort, waarvoor je je terdege moet voorbereiden, anders haal je de finish niet eens. Dit is dat ook weer niet, hoop ik. Succes!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s