Re-opening Asics Flagship Store Amsterdam

Asics flagship store

Foto: Zoutfotografie

Een mooie, geheel verbouwde Asics winkel met allemaal sportkleding en -spullen. Heel veel enthousiaste IG-lopers. Een self defense en zumba demo. Een social run door het zonnige Vondelpark. Dit waren alle ingrediënten voor een geslaagde avond in Amsterdam!

Begin dit jaar ging de Asics Slagschip Store voor een tijdje dicht. Er was een goede reden om dicht te gaan, want de winkel werd helemaal verbouwd. Afgelopen dinsdag was de officiële opening en ik was daar samen met nog een aantal Asics Frontrunner teammaatjes én een hoop andere enthousiaste hardlopers aanwezig! Ik was al op tijd in Amsterdam op de Stadhouderskade, zodat ik even rustig de winkel kon bekijken. Het ziet er prachtig uit en daar word je toch ook wel een beetje hebberig van ;-) Langzaamaan kwamen de andere teammaatjes en genodigden binnen druppelen. Leuk om weer met wat mensen kennis te maken die je alleen nog maar via IG ‘kent’.

Asics flagship store   Asics flagship store

Debbie, Gaby, Celeste en ik mochten vervolgens meedoen aan een demo Self Defense van Synthia Stoffer. In de winkel is namelijk een Community Room die gratis door freelance sportinstructeurs gebruikt kan worden voor het geven van sportlessen en clinics. Op die manier wordt de sport ook daadwerkelijk de winkel ingehaald! Lessen Self Defense zijn er dus te volgen, maar ook Zumba, yoga etc.

Asics flagship store   

We leerden tijdens de demo welke houding je moet aannemen als je in een bedreigde situatie terecht komt. Creëer eerst wat afstand als dat lukt, waarschuw en kies vervolgens de aanval. Ook hebben we geleerd welke stoten en trappen je moet uitdelen. Ik hoop uiteraard nooit in een situatie terecht te komen waarbij ik dit nodig moet hebben, maar ik denk wel dat het goed is als je hier meer kennis van hebt om nog enigszins zelf wat invloed te kunnen uitoefenen. Synthia geeft lezingen en trainingen in de Asics Store, mocht je geïnteresseerd zijn dan zijn kaarten te verkrijgen via de Facebook pagina Asics Amsterdam.

Asics flagship store   

Foto’s: Zoutfotografie

Na de demo volgde een presentatie over Asics en de winkel door Alistair Cameron (CEO Asics), Scott Wakefield (Retail Director van ASICS Europe) en Robert Lathouwers. Het concept ‘sound mind, sound body’ komt duidelijk naar voren. Ten eerste dus doordat je in de winkel actief bezig kunt zijn in de community room, maar er is ook gedacht aan duurzaamheid. De kledinghangers zijn bijvoorbeeld gemaakt van gras en gerecycled plastic. Ook kun je via een voetanalyse de voor jou perfecte hardloopschoen laten aanmeten! Informatie over de verschillende producten is digitaal op te vragen via de digitale touch points. Robert mocht vervolgens de winkel officieel openen door het lintje door te knippen. En toen was het tijd voor een run door het Vondelpark en over de grachten!

   

Foto’s: Zoutfotografie

   

Foto’s: Zoutfotografie

De hele dag was het grauw en regenachtig (tenminste bij mij), maar toen ik richting Amsterdam ging brak gelukkig het zonnetje door. Tegen de tijd dat we naar buiten gingen voor het loopje was het prachtig weer en vertrokken we met een hele stoet lopers richting het Vondelpark. Petra, Gaby en Gerrit hadden de route al uitgestippeld en zo verliep dit allemaal prima. Tussen het lopen door verzorgde Robert nog wat rek- en strekoefeningen en een stukje loopscholing.

Asics flagship store   Asics flagship store

Foto’s: Zoutfotografie

Asics flagship store   Die loopscholing deden we overigens bij de letters I AMSTERDAM, bij het Museumplein wat voor behoorlijk wat bekijks zorgde ;-) Daarna gingen we onder het Rijksmuseum door en over de grachten weer terug naar de winkel. Het leuke is dat iedere donderdagavond en iedere zondagochtend een hardlooptraining wordt verzorgd vanuit de Asics winkel. Deze trainingen zijn gratis bij te wonen, je kunt je hiervoor ook aanmelden via de Facebook pagina. Ik ga aanstaande donderdag heen, zie ik misschien één van jullie dan ook?

Die loopscholing deden we overigens bij de letters I AMSTERDAM, bij het Museumplein wat voor behoorlijk wat bekijks zorgde ;-) Daarna gingen we onder het Rijksmuseum door en over de grachten weer terug naar de winkel. Het leuke is dat iedere donderdagavond en iedere zondagochtend een hardlooptraining wordt verzorgd vanuit de Asics winkel. Deze trainingen zijn gratis bij te wonen, je kunt je hiervoor ook aanmelden via de Facebook pagina. Ik ga aanstaande donderdag heen, zie ik misschien één van jullie dan ook?

Asics Flagship Store   Asics flagship store

Foto’s: Zoutfotografie

Asics Flagship Store   Asics Flagship Store

Toen we weer in de Asics Store terug waren, stonden daar wat heerlijke hapjes en gezonde sapjes van ROOTS op ons te wachten. Iedereen kon nog even na kletsen en daarna was het tijd om weer richting huis te gaan. Maar… niet voordat we eerst nog met een groepje gezellig bij de pizzeria iets hadden gegeten! Het was een geslaagde avond!


4 reacties op ‘Re-opening Asics Flagship Store Amsterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s