Road tot Rotterdam 16

hardlopen Asics Frontrunner

Nog 1 weekje taperen en dan is het eindelijk tijd om dat ‘pleuris end’ te gaan lopen, zoals ze dat in de film De Marathon zeggen. Deze week heb ik heerlijk kunnen lopen. Twee herstelloopjes en één keer gezellig met Hedwig en Monique. Een overzichtje vind je hier!

Nadat ik vorige week tijdens de Zandvoort Circuit Run best wel veel had gegeven, besloot ik maandag echt een rustdag te houden. Ik ging dus niet lopen en spendeerde de avond fijn op de bank. Dinsdag deed ik mijn herstelloopje. Echt leuk om te merken dat ik binnen dezelfde hartslagzone steeds een hoger tempo kan lopen! Waar ik eerst over 5 km gemiddeld 6.58 min/km liep in maximaal hartslagzone 3, liep ik nu gemiddeld 6.41 min/km. Zou dat dan toch progressie zijn?! :-)

hardlopen Asics Frontrunner

Woensdag kwam teammaatje Hedwig deze kant op en samen met Monique deden we mijn favoriete ronde door de bossen. Gezellig om zo met z’n drieën te lopen. We kletsten heel wat af over… juist, hardlopen! ;-) De kilometers vlogen voorbij en voor we het wisten zat er alweer 11 km op. We liepen niet op tempo, het moest gewoon prima vol te houden te zijn. Na afloop nog even een theetje gedaan en zo zat er alweer een top middag op!

hardlopen Asics Frontrunner

Donderdag en vrijdag was het zulk lekker weer, dat ik wel naar buiten had willen gaan, maar donderdag zou dan de derde dag op rij worden en vrijdag had ik te weinig tijd. Inmiddels had ik wel echt zin om hard te lopen, dus zaterdagochtend besloot ik een klein bonus rondje te doen. Een rondje dat niet in het schema stond, maar wel heel fijn was. Het was maar 3,5 km, maar genoeg voor vandaag. Ik liep weer op hartslag, alleen was het dit keer wel lastiger om die laag te houden. Ik nam namelijk een zandpad met best wat heuveltjes, dus dan moet je toch iets harder ervoor werken ;-)

hardlopen Asics Frontrunner

Morgen ga ik naar Amsterdam voor de Rokjesdagloop! Ik heb geen doel, alleen lekker 10 km rennen met veel gezelligheid. Moet goed komen!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s