Raceverslag: Urban Trail Amsterdam

Vorig jaar zag ik op Instagram verschillende posts voorbij komen van mensen die hadden meegedaan aan een Urban Trail in bijvoorbeeld Rotterdam of Den Haag. Ik vond het er uniek uitzien, hardlopen door de stad, maar ook door gebouwen. Leuk! Toen had ik al bedacht om dit jaar ook eens aan zo’n evenement mee te doen en toen bleek dat in maart 2018 de Urban Trail voor de eerste keer in Amsterdam georganiseerd zou worden, was de inschrijving snel geregeld. Samen met twee vrienden stond ik zondag 18 maart aan de start en inderdaad, wat een leuke race! Lees snel verder voor het volledige verslag!

Het beloofde afgelopen zondag een droge, maar wel koude dag te worden. De oostenwind stond nog aan en dat merkte ik! Verschillende laagjes moesten me warm houden, maar op het moment dat ik naar de NDSM werf liep, twijfelde ik even of ik wel zo’n zin had ;-) We startten in de laatste wave en besloten om zo lang mogelijk te wachten met het inleveren van de spullen. Toen het uiteindelijk bijna tijd was, snel de tassen ingeleverd en op naar het startvak. Het was best druk, maar niet zo massaal als bij sommige evenementen. Om 10.50 uur, onze starttijd, zat er echter nog weinig beweging in het vak. Ook 5 en 10 minuten later stonden we nog vrijwel op dezelfde plek… Daarna begonnen we wel iets op te schuiven, maar dat ging maar langzaam. Ondertussen was ik bijna versteend door de kou. Het enthousiasme van de mensen van eerdere startwaves die al weer binnen kwamen, zorgde ervoor dat ik nog wel wat zin bleef houden. Dat scheelde ;-) Uiteindelijk gingen we ruim 30 minuten later over de startstreep. Het bleek dat ze maar mondjesmaat mensen lieten starten, om er zo voor te zorgen dat er niet te veel opstoppingen zouden komen. Best logisch natuurlijk, maar niet echt fijn als de gevoelstemperatuur onder nul is.

Urban Trail Amsterdam   Urban Trail Amsterdam

De start- en finishlocatie en het startvak met uitzicht op Crane Hotel Faralda (het hotel zit in de hijskraan)

Maar goed, uiteindelijk was ik dan op weg! Vrijwel gelijk liep ik door restaurant Noorderlicht, waar ik enthousiast werd aangemoedigd. Ook in Neef Louis Design waren de medewerkers niet te beroerd om even aan te moedigen. Leuk! Het parcours stond goed aangegeven, zelfs ik kon niet verdwalen ;-) Bij café, restaurant, podium en plantenzaak De Ruimte stond een DJ plaatjes te draaien. Hier moesten we even aan sluiten in de rij, omdat de trap niet zo breed was, maar dat was geen enkel probleem. Iedereen was lekker relaxt en de sfeer zat er goed in.

Urban Trail Amsterdam   Urban Trail Amsterdam

Dwars door café, restaurant, podium en plantenzaak De Ruimte en op de helft van de route

Vervolgens liepen we nog door een school (het Hyperion Lyceum), langs de Amsterdam toren met uitzicht op het IJ en door Tolhuistuin. Bij de 5 km was er een drankpost. Dat was een welkome verrassing, want inmiddels had ik best een beetje dorst gekregen. Daarna liepen we door een erg leuk stukje met allemaal steigers en er stond een bandje te spelen. Sowieso vond ik dat er veel muziek langs de kant was, helemaal top!

Urban Trail Amsterdam   Urban Trail Amsterdam

De gehele route liep door Amsterdam Noord en we kregen ook een inkijkje bij Falck Safety Services

Na de containerwoningen kwamen we bij Falck Safety Services aan. Geen idee wat ik hier moest verwachten, maar het bleek een trainingscentrum te zijn voor offshore. Heel gaaf om van binnen te zien! Normaal kom je hier natuurlijk niet zo snel terecht, dus leuk dat we er nu al hardlopend een kijkje konden nemen. Naja, hardlopen, hier moest je wel rustig aan doen, maar dat was prima. Kon je mooi alles bekijken!

Urban Trail Amsterdam   Urban Trail Amsterdam

Falck Safety Services

Het parcours liep vervolgens verder richting de haven en niet veel later renden we over de redactie van het Parool! Na een paar high fives van medewerkers, stonden we ook snel weer buiten en moesten we richting pont 20. Hup, een rondje over de pont en daarna gingen we op weg naar de NDSM werf. Dit is natuurlijk ook een gave urban locatie, dus het was leuk dat de trail hier finishte. We kregen een mooie medaille én nog een ontbijtje. Helemaal goed dus!

Urban Trail Amsterdam   Urban Trail Amsterdam

De pont over en door de NDSM werf naar de finish

De Amsterdam Urban Trail vond ik een erg leuke ervaring en ik zou iedereen ook zeker aanraden om eens aan zo’n Urban Trail mee te doen! Het gaat absoluut niet om de tijd die je neerzet (op bepaalde stukken moest je even wachten of wandelen), maar het gaat wel om de omgeving. Het heeft iets aparts om hardlopend door een restaurant te gaan, waar een paar tafeltjes verder mensen gewoon zitten te lunchen ;-) Ook kwam ik op plekken waar ik anders niet zo snel geweest zo zijn. Overal waar we doorheen liepen waren enthousiaste mensen en er waren ook verschillende muziekspots langs de route. Al met al een dikke aanrader! Ren dus snel naar je computer voor een inschrijving voor één van de Urban Trail in Nederland!

   Urban Trail Amsterdam

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s