Hardloopkalender zomer 2017

Foto: Ton de Best

Dit jaar heb ik er al acht (!) wedstrijden opzitten! Vind ik zelf best een behoorlijk aantal, want dat is gemiddeld ongeveer 2 evenementen per maand. De Zandvoort Circuit Run heb ik gelopen waar ik bij de finish Petra, Gaby en Andrea tegen kwam en de aller leukste wedstrijd was natuurlijk de marathon van Rotterdam! Komende maanden (mei, juni en juli) heb ik ook alweer wat dingen in de planning staan. Vandaag licht ik even toe waar je me de komende periode kunt vinden!

De Marikenloop – 21 mei

Voor het eerst doe ik mee met de Marikenloop! Volgens mij moet het een hele gezellige loop zijn, als ik alleen al naar de website kijk word ik vrolijk. Ik doe mee aan de 10 km, maar je kunt je ook inschrijven voor de 5 km of de 7,5 km. Het moet een hele belevenis worden, want naast hardlopen kun je ook terecht in de workout zone voor een yoga of een Boot Camp sessie of shoppen in de shoppingzone. Er doen veel Asics Frontrunner teammaatjes mee en Intersport heeft ook een team samengesteld met veel meiden die ik ken. Dat wordt vast gezellig!

Alkmaar City Run – 24 mei

Een paar dagen later ben ik samen met Monique in Alkmaar te vinden! Dan is namelijk de Alkmaar City run. Het is op een woensdagavond, de dag voor Hemelvaart. De afgelopen twee jaar was ik iedere keer op vakantie op het moment dat deze run plaatsvond, maar dit jaar kan ik er wel bij zijn. Dit schijnt ook al zo’n gezellig hardloopfeestje te zijn. Monique en ik lopen de 10 km. De start is pas om 21.30 uur, ben benieuwd!

Halve van Hoogvliet – 18 juni

Op zondag 18 juni ben ik samen met nog wat teammaatjes aanwezig in Hoogvliet. Ook hier ga ik de 10 km lopen. Andere afstanden die mogelijk zijn, zijn de 5 km en een halve marathon. Vorig jaar was het erg lekker weer, ik hoop een beetje dat dat een traditie is ;-) De loop wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd.

Marquetteloop – 25 juni

De Marquetteloop is eigenlijk wel vaste prik ieder jaar. Het is een kleinschalig, gemoedelijk loopje bij mij in de buurt. Tot nu toe heb ik twee keer de 14 km gelopen. Het parcours is 7 km en als je voor de 14 km gaat, moet je dus twee keer hetzelfde rondje doen. De echte die hards kunnen de ronde drie keer lopen, maar er zijn er maar weinig die dat doen. Ik moet even kijken welke afstand het voor mij wordt. Of de 7 km of de 14 km. Ligt eraan wat het beste in mijn schema past!

La Chouffe trail – 15 en 16 juli

In juli ga iets super gaafs doen! Tenminste, het lijkt me heel erg leuk ;-) Dan doe ik namelijk voor de eerste keer mee aan een officiële trailrun! In Houffalize (België) vindt de La Chouffe Trail plaats. Op zaterdag loop ik de night trail van 8 km en op zondag een trail van 10 km. Ik heb gekozen voor de kortste afstanden, omdat het de eerste keer wordt en ik zo kan kijken of ik het echt leuk vindt. De hoogtemeters zijn voor de avond en dag respectievelijk 150 en 350 meter. Moet wel te doen zijn denk ik!

Dam tot Damloop – 17 september

In augustus staat er (nog) niets gepland, maar in september doe ik (uiteraard) mee aan de Dam tot Damloop! Aangezien dit de loop is waar het ooit allemaal mee begon, wil ik die wel ieder jaar lopen. Ik loop mee in het team van Asics en dit wordt voor mij de belangrijkste wedstrijd dit najaar. Hier wil ik namelijk een PR gaan neerzetten. Om dat PR te behalen, zal ik wel echt aan de bak moeten. Ik hoop dat het gaat lukken!

Wie zie ik nog meer tijdens deze evenementen? En mocht je nog een leuk evenement weten voor juli of augustus (ook al is er dan vaak een zomerstop), dan houd ik me aanbevolen!


12 reacties op ‘Hardloopkalender zomer 2017

  1. Ik ren mee met het intersportteam bij de Marikenloop. Oorspronkelijk had ik mezelf ingeschreven voor ook de 10K, maar nu ben ik een van de gelukkige winnaars van het intersportteam. Een andere leuke wedstrijd is de Bridge to brigdeloop in Arnhem begin september 😉 Die wil ik ook gaan lopen. Alleen nog geen idee welke afstand.

    Like

  2. Mooi lijstje Irene, als je al niet gemotiveerd was dan word je het zeker van dit lijstje. :-)
    De La Chouffe trail ga ik ook lopen; ben eigenlijk door jouw inschrijving op het idee gekomen. Ik heb er erg veel zin in en probeer nu ook al in mijn trainingen de (extra) hm’s in te calculeren.
    Dan nog de dam tot damloop, nadat ik hem vorig jaar niet heb gelopen wordt het dit jaar weer eens tijd om deze gezellige loop weer eens te lopen. (pr zou ook mooi zijn) Dus wellicht kom ik je nog ergens tegen dit jaar.

    Like

    1. Haha, mooi om te horen dat je er gemotiveerd van raakt ;-) Super leuk dat je ook de La Chouffe trail gaat lopen! Welke afstand doe je? En ook zowel de night trail op zaterdag als de gewone trail op zondag? Volgens mij is het niet een heel groot evenement, dus moeten elkaar dan toch tegen komen lijkt me :-) De Dam tot Damloop blijft altijd gezellig vind ik. Leukste loop van het jaar! Naja, op de marathon na dan ;-)

      Like

  3. Ik loop alleen de 20 km op zondag. Dat is wel een uitdaging vanwege de extra hoogtemeters. Maar ik merk dat ik daardoor wel gerichter train en dat is goed om je grenzen te verleggen. Ja het is een klein evenement waarbij strikt op het maximaal aantal deelnemers wordt gelet, daar zouden wel elkaar wel moeten tegen komen.
    Dam tot damloop is leuk vanwege het enthousiaste publiek en de verdere entourage. Komt helemaal goed met de aankomende lopen dit jaar.. ;-)

    Like

Plaats een reactie